Çanakkale'de yaşanmış hikayeler paneli düzenlendi

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Ebru Nayim Fen Lisesi'nde 'Çanakkale Harbinde Yaşanmış Hikayeler' konulu bir panel düzenledi.

Tekirdağ 22.05.2015 17:23:00 0
Çanakkale

 

Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Fen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Öksüzoğlu, Tarih Bilinci Derneği Genel Sekreteri Ahmet Sulbi ve Mehmet İlhanlı, Yazar Tayfun Şahin, Emekli Albay Necmi Köşdere, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı panelde sunumu ve panelin oturum başkanlığını öğrenciler yaptı.

BU MİLLETİN GENCİ OLARAK ZOR OLANI BAŞARMALISINIZ

Panel açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, "Çanakkale savaşı Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda tarihini şekillendirmesi ve ulus bilincinin doğuşunu simgelemesi bakımından çok önemlidir." dedi. Çanakkale, savaşan devletleri ortak bir duygu ve kardeşlikte birleştirdiğini söyleyen Bayol, bazı Çanakkale hikayelerini sıraladı. Bayol, şunları kaydetti: "Bu milletin bir genci olarak zor olanı başarmak zorundasınız. Bunun için de öğretmenleriniz size doğru düşünmeyi ve doğru uygulamayı, yani doğru yaşamayı göstermektedirler. Şunu hiç unutmayınız! Yüzyıllar boyunca tarihe yön vermiş, dünyanın kaderini belirlemiş, batının önünde olmuş ve batıya öncülük etmiş bir milletin evlatları olarak siz gençler; ezbere, bilmeden, okumadan, düşünmeden, sorgulamadan, empoze edilmiş bir bilinç değil doğru, sağlam, ayakları yere basan, bilgiye dayalı bir bilinç sahibi olmalısınız. Sizler üstün zeka ve yeteneğe, lider özelliğine sahip, seçilmiş özel gençlersiniz.”

İŞTE ÇANAKKALE SAVAŞLARI’NDAN DOĞAN HİKAYELER

Konuşmacılar Mehmet Serez Çanakkale Şehitlikleri’ni, Bombacı Kazım Çavuş ve Kani Demirören'in hikayelerini, Şerif Bayaslan Saka Hüseyin, Sezai Gençöz  Karayürek Deresi Kan Ağlıyor ve Bir İngiliz Genel Kurmay Başkanının Kaderi, Mehmet Ali Işıkgör  Nasrun Minallahi ve Fethun Karib konularındaki hikayeleri anlattı. Konuşmacılar arasında öğrencilerin okudukları şiirler Çanakkale Ruhunu yaşatarak Coşkuyla alkışlandı. İstiklal Marşı ile son bulan panelin sonunda konuşmacılar hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10