Gençliğe armağan olsun

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında önceki akşam 'Gençliğe Armağan Olsun' isimli konser ile sanats

Çerkezköy 22.05.2015 17:30:00 0
Gençliğe armağan olsun

MÜZİK RÜZGARI ESTİ

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can ve çok sayıda sanatsever izledi.

SOLİSTLER SESLENDİRDİ

Saat 20.30’da düzenlenen konser Lavtacı Andon’un Hüseyin Peşrevi ile başladı. İsak Varon’un Hüseyni Şarkısı ‘Baygın suların’ isimli eserin seslendirilmesinin ardından Şükrü Tunar’ın Hüseyni Şarkı ‘Geçti sevdalarla ömrüm’ isimli eseri solist Vahdettin Tan tarafından seslendirildi. Salahattin Pınar’ın Hüseyni Şarkısı ‘Hayal deryasına’ isimli eserini solist Nevzat Ş. Duran seslendirirken, İlgün Soysev’in Hüseyin Şarkısı ‘Yağmur gözlüm’ adlı eserini de solistler Kadriye Uygun ve Bahtiyar Karakaş seslendirdi.

2 BÖLÜMDEN OLUŞTU

Koronun Zeki Müren’in Hüseyin Şarkısı ‘Gurbet’, Sadettin Kaynak’n Muhayyer Şarkıları ‘Batan gün kana benziyor’ ve ‘Ay doğdu batmadı mı’ isimli eserleri seslendirmesinin ardından  Çerkezköy Belediyesi Trük Müziği Korosu’nun konserinin ilk bölümü Arif Sami Toker’in Muhayyer Şarkısı ‘Yenilendi derdim neden bilemedim’ adlı eserin koro tarafından seslendirilmesi ile sona erdi.

İKİNCİ BÖLÜM BAHAR TEMALI OLDU

Konserin ikinci bölümü de Cevdet Çağla’nın Nihavend Şarkısı ‘Baharda bu yıl bir melal var’ isimli eserin seslendirilmesi ile başladı. Sadettin Kaynak’ın Nihavend Şarkısı ‘Bahar bitti güz bitti’ eserini solist Cengiz Özkaran seslendirirken, Şekip Ayhan Özışık’ın Nihavend Şarkısı ‘Bahar gelmiş neyleyim’ isimli eser de solistler Nilgün Sütçüler ve Fikret Puza tarafından seslendirildi.

‘ŞU GÜZELE BİR BAKIN’ İLE SONA ERDİ

Arif Sami Toker’in ‘Aşkımın ilkbaharı isimli’ eseri solist Şehnaz Tuğran, Teoman Alpay’ın ‘Bahar geldi gül açıldı’ eseri solistler Rojda Eryılmaz ve Hayrettin Danyeli, Selahattin Pınar’ın Hicaz Şarkısı ‘Bir bahar akşamı’ adlı eseri solist Nihal Akkaya, tarafından seslendirildi. Türk Müziği Korosu’nun konseri koronun Zekai Tunca’nın Kürdili Hicaz Şarkısı ‘Bahar çiçek çiçek gelince güzel’, Neveser Kökdeş’in Mahur Şarkısı ‘Bahar pembe beyaz olur’ ve Şemsettin Bey’in Mahur Şarkısı ‘Şu güzele bir bakın’ isimli eserleri seslendirmesi ile sona erdi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun konserinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör sahneye çıkarak Koro şefi F. Fahrihan Ünsal’a çiçek takdim ederken, Türk Müziği Korosu’na da konser için teşekkür etti ve çeşitli hediyeler verdi. Şef F. Fahrihan Ünsal Yönetimi’ndeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda seslerde Arife Altındağ, Ayşe B. Karabal, Berrin Bilge, Fatma Aybars, Funda Yalılı, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Nilgün Sütçüler, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Sevda Doğan, Şehnaz Tuğran, Sevim Tan, Müzeyyen Hacıoğlu, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oğuz Gökdemir, Oktay Aybars, Osman Beyazkurt, Ufuk Koroğlu, Vahdettin Tan yer alırken, kemanda Ayhan Çakır, kanunda Turgut Özüfler, Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Fatih Sütçüler, Ceyhun Taşpınar, mandolinde Hüseyin Yeğen, klarnette Şükrü Metin ve darbukada Halil Kelebek görev aldı.

Çerkezköy Haber / Ragip KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10