Akay: "Kübra Kepenek Avrupa şampiyonu da olacaktır"

Marmaris'te yapılan Türkiye Taekvando Şampiyonası'nda 33 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Çerkezköy'ün şampiyon sporcusu Kübra Kepenek, önceki gün antrenörü Bilal Güzel ile birlikte Çe

24.05.2015 17:54:00 0
Akay:

 

“TÜM MAÇLARI FARKLI KAZANDIK”

Ziyaret sırasında konuşan şampiyon sporcu Kübra Kepenek’in antrenörü Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel “ Marmaris’te güzel bir turnuva geçirdik. Oynadığımız altı maçın hepsini kazanarak Türkiye Şampiyonu olduk. Final maçımızı da 14-3 kazandık. Aldığımız maçlarda da çok farklı skorlarla tamamlandı. Kübra’nın maçlarını izleyen gözlemciler ve federasyon temsilcileri Kübra’nın başarılarını yakından takip ediyorlar” diye konuştu.

“HAZİRAN AYINDA KAMPA GİRECEKLER”

Kübra’nın üst üste üç kez Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildiğini kaydeden Güzel “ 33 kiloda üst üste üç kez şampiyon olan Kübra Kepenek direkt olarak Avrupa şampiyonasına gidecek. Fransa’da gerçekleştirilecek olan turnuva öncesi Kübra 7 Haziran’da kampa gidecek. Kamptan sonra da milli sporcu olarak devam edecek. Avrupa Şampiyonası ise Temmuz başında olacak.  Orada derece yapan sporcu dünya şampiyonasına gidecek”dedi.

“ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ”

Türkiye’nin taekvando da Kore ve İran’dan sonra dünyada üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Güzel “ Uzak doğu felsefesini Türkler çok güzel oturtturdu. Kübra kızımızda Avrupa şampiyonasında derece elde edip dünya şampiyonasına gidecektir.  Milli takımda derece elde ederse maddi olarak devlet katkı sağlayacaktır. Sosyal imkanlar çerçevesinde ise hem burslar alacak hem de özel bir okulda eğitimini sürdürecek” açıklamasında bulundu.

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Avrupa şampiyonasında derece elde edeceklerini kaydeden Güzel “12-15 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılan Uluslararası Avrupa Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open) turnuvasında Kübra Kepenek Avrupa 3.’sü oldu. Avrupalılar Türkiyeliler kadar taekwondo sporcunda başarılı değiller. Avrupa şampiyonasının Temmuz ayının başında olması hedefleniyor. Kübra Kepenek henüz 13 yaşında ve ileride daha da büyük başarılarına ortak olacağız. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bizlere verdiği desteklerden ötürü sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRDİ

Kübra’nın başarıları ile gurur duyduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Kübra’nın üst üste üç kez Türkiye şampiyonası olması hepimizi gururlandırdı. Kübra’nın antrenörü Bilal Güzel’in de Avrupa şampiyonasında mücadele edecek Kübra kızımızın yanında olması gerekiyor. İnşallah Bilal hoca ile birlikte Kübra kızımızın maçlarını izlemeye gideceğiz. Bilal Güzel’in emeği Kübra’nın üzerinde çok fazladır. Kübra’nın da ona ihtiyacı vardır. Kübra Kepenek inşallah oradan da madalya ile gelecektir. Biz buna sonuna kadar inanıyoruz” dedi.  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Türkiye şampiyonu olan Kübra Kepenek’i başarısından dolayı küçük altın ile ödüllendirdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10