Minikler bir yılda öğrendiklerini sergiledi

Çerkezköy'de eğitim veren Darul Erkam Çocuk Yuvası öğrencileri dün saat 14.00'da Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenledikleri yılsonu gösterisi ile velilerinin karşısına çıktı.

Çerkezköy 24.05.2015 18:04:00 0
Minikler bir yılda öğrendiklerini sergiledi

ÖĞRENCİLER İLGİYLE İZLENDİ

Velilerin ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Minik öğrenciler tarafından ‘Merhaba’ isimli şiirin okunmasının ardından Kelebekler Sınıfı öğrencileri de sahneye çıkarak Yasin-i Şerif okudu. Minik öğrencilerin ‘Ellerim küçük daha’ isimli gösterisinin ardından Arılar sınıfı öğrencileri Hadis-i şerifler okudu.

SEMPATİK TAVIRLARIYLA BEĞENİ TOPLADILAR

Okulun minik kızı Belinay’ın ‘Küçük kul’ isimli şiiri okumasının ardından Osmanlı Piyesi ve Mehmet Takımı gösterisi de ilgiyle izlendi. Gösterilerini sunan minik öğrencileri sempatik tavırlarıyla da programın ilgi odağı oldu. Mevlana isimli gösterisini de sunan minik öğrenciler aileleri ve davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER 

Mevla’nın 99 ismini ezbere okuyan Darul Erkam Çocuk Yuvası öğrencileri izleyenlerin takdirini kazandı. Renk renk giysileri ile sahneye çıkarak ‘Sayılar Piyesi’ni oynayan minik öğrenciler, sahnede renkli görüntüler oluşturdu. Okulun minik öğrencilerinden Fatmanur da okuduğu ‘571’ isimli şiir ile ilgi topladı. Arılar sınıfı öğrencilerinin peygamberlerle ilgili verdiği kısa bilgilerin ardından minik öğrenciler Hadis-i Şerifler okudu. Mahsup Kitap isimli şiirin okunmasının ardından program Şirinler Sınıfı öğrencilerinin dinimizin kolaylığını anlatan bir şiiri okuması ile devam etti.

EKMEĞİN YOLCULUĞUNU ANLATTILAR

Arılar sınıfının Hadis-i Şeriflerini okumasının ardından, minik öğrenciler nimetlerin olmazsa olmazı ekmeğin uzun yolculuğunu, bu nimeti bize kimin verdiğini anlatan piyes ile de beğeni topladı. Gösterilerin sona ermesinin ardından hep birlikte sahneye çıkan minik öğrenciler izleyicileri selamladı. Minik öğrencilerin öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları gösteriyi Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, veliler ve çok sayıda davetli izledi. Minik öğrencilerin gösterileri velilere duygulu anlar yaşattı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10