Sarıoğlu 10 yıllık görevini değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul toplantısında aday olmayan ÇOSB eski Başkanı Ömer Sarıoğlu, 10 yıllık görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı

Çerkezköy 24.05.2015 18:06:00 0
Sarıoğlu 10 yıllık görevini değerlendirdi

 

ÇOSB (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) Yönetim Kurulu eski Başkanı Ömer Sarıoğlu, 10 yıllık görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı. 12 Mayıs’ta yapılan ÇOSB Genel Kurul toplantısında yeniden aday olmayan Ömer Sarıoğlu, görevini yeni seçilen başkan Eyüp Sözdinler’e devrettikten sonra kendi dönemini değerlendirdi. Eski Başkan Ömer Sarıoğlu, “10 yılda Çerkezköy OSB’yi altyapısı tamamlanmış, Türkiye’nin öncü, örnek ve çevreci bir üretim üssü haline getirdik.”dedi.

10 YILDA NELER YAPTIĞINI ANLATTI

2005 yılında seçildiği ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 12 Mayıs 2015’te yapılan genel kurulda bırakan Ömer Sarıoğlu, aradaki bu süre içerisinde Çerkezköy OSB’yi Türkiye’nin öncü, örnek ve çevreci bir üretim üssü haline getirdiklerini belirtirken, “Katılımcılarımızın daha iyi koşullarda, katma değeri yüksek üretim yapmalarını sağlamak ve küresel rekabet güçlerini artırmak amacıyla görev sürem içinde Çerkezköy OSB’de 200 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Uyumlu yönetimimizle, Avrupa standartlarında kurumsallaşmış güçlü bir OSB yarattık.”diye konuştu.

ÇOSB’Yİ EN İYİ ÜÇ OSB’DEN BİRİ HALİNE GETİRDİK

Görev yaptığı bu süre içerisinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en iyi üç organize sanayi bölgesinden biri haline getirdiklerini dile getiren Sarıoğlu, şunları kaydetti: “Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren 242 fabrikada yıllık 20 milyar dolar ciro elde ediliyor. Bu anlamda çok önemli bir üretim merkeziyiz. Yılık 3 milyar dolarlık ihracatla Çerkezköy OSB aynı zamanda bir ihracat üssü. 3 milyar dolarlık ihracatın Türkiye’nin 1980 öncesi yaptığı toplam ihracattan fazla olduğunun altını çizmek istiyorum. 60 bin çalışanımızla bir istihdam üssüyüz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2013 rakamlarına göre Çerkezköy OSB’deki firmalar 290 patent ve faydalı buluşa imza attı. Bölgede 6 büyük Ar-Ge laboratuvarı var. Bu anlamda da önemli bir inovasyon merkeziyiz. Yüzde 85 doluluk oranına ulaşan Çerkezköy OSB yatırımcılar açısından tamamlanmış altyapısı, İstanbul’a yakınlığı ve lojistik imkanlarının zenginliğiyle tam bir çekim merkezidir.” dedi.

ÜYELERİMİZE YÜZDE 50 ENERJİ TASARRUFU SAĞLADIK

Eski Başkan Sarıoğlu, görev süreleri içerisinde üyelerinin dünya ile rekabet edebilmesi için gayret gösterdiklerinin altını çizen Sarıoğlu, bunun için enerji tasarrufu konusunda önemli atılımlar yaptıklarını belirtti.  Sarıoğlu, “Fiber Optik altyapıyı tamamlayıp Türk Telekom ile protokol imzaladık. Türk Telekom’dan ses ve geniş bant iletişim Fiber Optik altyapıyla haberleşme, üretim ve hizmet kalitesini yükselttik. Sanayicilerimizin temiz ve kesintisiz elektrik kullanmaları amacıyla 154 kV Şalt Merkezi yapılarak devreye alındı. Sokak aydınlatmaları için, Türkiye’nin en kapsamlı LED aydınlatma sistemine geçilerek, yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı” dedi.

ÇOSB olarak yine üyelerine kolaylık sağlama amacıyla başka değişik adımlarda attıklarını dile getiren Sarıoğlu, şunları dedi: “Bölgede SGK Şubesi için yer temin ettik. Böylece sanayici ve çalışan bölge dışına çıkmadan resmi işlerini kolaylıkla halledebiliyor. SCADA sistemimiz devreye alındı. Katılımcıların elektrik, doğalgaz, su tüketimleri uzaktan izlenip faturalandırılacak. Bölgemiz güvenlik sistemi için 170 farklı noktaya güvenlik kameraları takılıp 7/24 kesintisiz bir takip merkezi oluşturuldu. Doğrudan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından otomasyonla kontrol altında tutulan ve denetlenen iki endüstriyel arıtma tesisimizle arıtılmamış bir gram suyu dışarıya vermiyoruz. Bölgemizde kurulu bulunan sanayi tesislerinin tüm atık suları 350 bin metrekare alanda kurulu bulunan, 7 gün 24 saat çalışan ve günlük 80 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip arıtma tesisimizde arıtılıyor. Çökertme havuzlarında biriken katı atıkları-çamurları doğaya bırakmadan çimento fabrikasında yaktırarak bertaraf ediyoruz.” 

ÇEVRECİ OSB

OSB içerisinde hava, gürültü ve koku kirliliği değerlerinin Avrupa standartlarında ya da altında olduğunu dile getiren Ömer Sarıoğlu, “Çevreci anlayışımız gereği Çerkezköy ve çevresine 100 bin fidan diktik. Ayrıca Çerkezköy OSB içine de 15 bin fidan diktik. Bir çevreci adımımız da sanayinin yer altı suyu kullanmasına son verecek baraj projemizdir. Trakya’nın yer altı su rezervlerini korumak üzere kendi barajımızı tamamen kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Projesi DSİ’den onaylanan Küçükyoncalı Barajı tamamlandığında baraj kapasitesinin 20 hm3’lük kısmını Çerkezköy OSB kullanacak. Su kullanım hakkı 99 yıllığına Çerkezköy OSB’nin olacak.”dedi.

LİSE AÇILDI ÜNİVERSİTENİN PLANLAMASI YAPILDI

ÇOSB’deki sanayicilerin kalifiye ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak için 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Özel Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni açtıklarını hatırlatan Sarıoğlu, şunları anlattı: “Halen 4 bölümde kolej seviyesinde eğitim veren lisenin 32 derslikli tam donanımlı yeni modern binası ve atölyeleri tamamlanmak üzere. Planlayıp hayata geçiremediğimiz Çerkezköy OSB Üniversitesi’ni göreve gelen arkadaşlarımız gerçekleştirecektir. NKÜ ile katılımcılarımızın çalışanlarına yönelik Bölgemizde Tezsiz Yüksek Lisans Programları gerçekleştiriyoruz. İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi’yle Ar-ge çalışmaları için protokol imzaladık. Türkiye Kalite Derneği ile işbirliği içinde çalışmalar yapıyoruz.”

SADECE BİR OSB DEĞİLİZ SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMASI DA YAPIYORUZ

Ömer Sarıoğlu, görevleri süresince sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da bir dizi çalışma yaptıklarını hatırlatarak şunları dedi: “Kapaklı ve Çerkezköy’deki ilk ve orta öğrenim öğrencilerine çeşitli dallarda uygulamalı eğitim veriyoruz. Biz sadece bir OSB değiliz. Aynı zamanda birçok sosyal sorumluluk çalışması yapıyoruz. Çerkezköy OSB tarafından, milli bilinci güçlendirmek adına her yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında ödüllü resim ve kompozisyon yarışmaları düzenliyoruz. Her yıl engellilere yönelik ‘Gülen Yüzler’ pikniği yapıyoruz. SGK, İŞKUR, Emniyet, jandarma, engelliler derneği, 112 Acil Servis’e hizmet binası yapıyoruz ya da yer sağlıyoruz.” diye konuştu.

Çerkezköy Haber Cem Bülbül

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10