Nurullah Narin Ortaokulu'nda TÜBİTAK bilim fuarı açıldı

Nurullah Narin Ortaokulu'nda TÜBİTAK ile MEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde 5.6.7 ve 8. sınıfların katıldığı Bilim Fuarı açıldı. Fuarda Nurullah Narin Ortaokulu'nun Türkiye geneli

Çerkezköy 25.05.2015 17:45:00 0
Nurullah Narin Ortaokulu

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında projeleri kabul gören Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu’nun, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı dün düzenlenen törenle açıldı. Okul Bahçesi’nde kurulan fuarda, 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 49 proje sergilendi.

PROGRAM DÜZENLENDİ

Sunduğu 49 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu Bilim Fuarını açtı.  Dün saat 13.00’de düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz,Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“BAŞARI HER ZAMAN ÇALIŞANIN OLMUŞTUR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Musa Dinç bir konuşma gerçekleştirdi. Dinç, “TÜBİTAK bilim fuarları 5.sınıftan 12.sınıfa kadar okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bir eğitimci olarak şuna inanıyorum ki başarı her zaman daha çok çalışanın olmuştur” dedi.

“49 PROJE HAZIRLADIK”

Bilinç doğrultusunda öğrencilere çalışmanın önemini ve bunu yaparken bilim ışığından ayrılmamamın gerektiğini en iyi şekilde öğretmeyi amaç edindiklerini kaydeden Dinç, “Bu projeleri hazırlarken en büyük hedefimiz; gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Biz de bu amaç doğrultusunda okulumuzda ikincisi düzenlenen TÜBİTAK bilim fuarı için öğrencilerimiz tarafından öğretmenlerimizin rehberliğinde çeşitli dallarda 49 adet proje hazırladık. Projelerimiz 25-28 Mayıs tarihlerin arasında okulumuzda sergilenecektir. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÇALIŞMA TEMPOSU İÇİNDEYİZ

Çerkezköy’de 4’üncüsü düzenlenen TÜBİTAK bilim fuarında öğrencilere bilimsel çalışma alışkanlığı kazandırılması noktasında son derece önemli olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Bu fuarlar neticesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilgi ve teknoloji tasarım çağıdır. Bu çağda ileriye dönük çalışma alışkanları elde ediyorlar. Yarın bizleri sizler olacaksınız. Ülkemizi ve ilçemizi sizler daha ileriye götüreceksiniz. Sizler için büyük bir gayret seferberlik ile yoğun çalışma temposu içindeyiz. 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin son günlerine yaklaştığımız bu günlerde bu yoğun gayretin sonuçlarını alıyoruz.  Eğitim söz konusu olunca, çocuklarımızın geleceği söz konusu olunca çok ciddiyiz. Bu sorumluluğu sürekli taşıyoruz. Gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

BİLİM FUARINI İNCELEDİLER

Konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Nurullah Narin Ortaokulunda okuyan  başarılı tekvandocular Kübra Kepenek, Samet Ayaz, Meryem Akgün ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardından protokol üyeleri Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri İlyas Fatih Sevgi, Züleyha İnce ve öğrencilerinin hazırladığı 49 projenin yer aldığı bilim fuarını incelediler.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10