Kapaklı'da 564 kilogram atık pil toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TAB (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) arasında yapılan "Atık Pillerin Tekirdağ İlinde Kapaklı İlçesinde Ayrı Toplanması, TaÅ?

Kapaklı 26.05.2015 18:39:00 0
Kapaklı

 

BÜYÜKŞEHİRE TESLİM EDİLDİ

Tekirdağ genelindeki İlköğretim Okulları, Ortaöğretim Okulları ve Liseler arasında düzenlenen kampanya ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’da bulunan okullardan toplanan 564 kilogram atık pilin Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edildiğini ifade etti.

EN ÇOK PİL TOPLAYAN OKUL OLDU

İlçede en çok atık pil toplayan okulun Kapaklı Ana Okulu olduğunu dile getiren Mandalı “Çevreye olan duyarlılıklarından dolayı sadece öğrencilerimize değil öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve tüm okullarımıza teşekkür ediyor ve onları kutluyorum. Bir adet küçük pilin 4 metreküp toprağı zehirlediğinden yola çıkarsak bunların çevre ve insan sağlığına ne kadar zarar verdiğini düşünürsek bu kampanyamızla çevreye, insana, çocuklarımıza çok büyük katkılar sağlıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10