Vali Salihoğlu Çerkezköy'de rölyef sergisi açtı

Çerkezköy Kent Konseyi'nin, Çerkezköy Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği Rölyef Kursu'nun sergisi açıldı. Serginin açılışına k

Çerkezköy 26.05.2015 18:49:00 0
Vali Salihoğlu Çerkezköy

 

RÖLYEF SERGİSİ AÇILDI

Çerkezköy’de rölyef sergisi açıldı. Kent Konseyi’nin Halk Eğitimi Merkezi ve Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde açtığı rölyef kursu sona ererken, kursta eğitim gören kursiyerlerin yaptığı eserler sergilendi. Çerkezköy Kent Konseyi’nde açılan sergi için tören düzenlendi. Törenin ilk konuşmasını Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz yaptı. Karagöz, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile açtıkları kursa 57 bayan kursiyer katıldığını kaydetti. Karagöz, programa katılan protokole ve kursta eğitim veren Rölyef Sanatı Öğretmeni Yasemin Tokgöz'e teşekkür ederek, “Kurslarımıza katkı sağlayan ve destek veren, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a Kaymakamımız Metin Kubilay’a, bugün bizi onurlandıran sayın Valimiz Enver Salihoğlu’na ve tüm katkı verenlere çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

HALK EĞİTİMİ KAMPANYASI’NI ANLATTI

Karagöz’ün ardından bir konuşma da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaparken, şunları söyledi: “2014 yılı 31 Ocak itibariyle Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde başlattığımız kampanya ile ilçemizde 730 kurs açtık.16 bin 450 kursiyere ulaştık. Bu kurslarımızın amacı beceri sağlamak, mesleki ve teknik ağırlıklı kurslar vermek. Çerkezköy Kent Konseyimiz bu yıl 13 tane kursa ev sahipliği yaptı. Bunlardan biri de bu gün açılışını birlikte yapacağımız Röylef Kursu’dur. Bu kursumuza 57 bayan kursiyerimiz katıldı. Toplamda burada açılan 13 ayrı kursta 266 kursiyerimiz eğitim aldı. Bu kurslarımıza katkı ve destek veren herkese ve bu kursumuzda büyük emekleri olan Rölyef Sanatı öğretmenimiz Yasemin Tokgöz'e çok teşekkür ediyoruz. Halk eğitimi faaliyetlerini vatandaş ile devlet arasında bir köprü olarak görüyoruz.”

Programda en son konuşmayı Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu, “Önceden Halk Eğitimi Merkezleri klasik tarzda kurslar açarak eğitimler veriyordu. Günümüzde Halk Eğitimi Merkezlerimizin çok daha iyi kurslar açarak eğitim verdiğini görmekteyiz. Bu da bizleri çok daha memnun ediyor. Verilen bu eğitimlerin birer sonuç odaklı olması ise çok önemli. Bu kurslarda verilen eğitimlerde çok iyi sonuçlar alındığını görüyoruz. Kurslara katılanları ve katkı ve destek verenleri kutluyorum. Ayrıca Karagöz çiftini de her hayırlı işte görev aldıkları için kutluyorum.”dedi.

RÖLYEF İŞLEMELİ HEDİYELER VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Vali Enver Salihoğlu Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e teşekkür belgesi verdi. Karagöz ise kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları üç boyutlu Atatürk portresini Vali Salihoğlu’na takdim etti. Daha sonra Vali Enver Salihoğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a 3 boyutlu Atatürk portresi takdim etti. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz de Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman’a birer üç boyutlu rölyef işlemeli resim takdim etti. Daha sonra serginin açılışı Vali Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.Yaklaşık 250 rölyef eserin bulunduğu sergiyi gezen protokol üyeleri eserlerle tek tek ilgilendi.

Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10