Çerkezköy'de Adli Yardım Temsilciliği açıldı

Çerkezköy Adalet Sarayı içerisinde Tekirdağ Barosu Adli Yardım Temsilciliği hizmete açıldı. Açılışa Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol ile birlikte Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Me

26.05.2015 19:19:00 0
Çerkezköy

 

Tekirdağ Barosu Çerkezköy’de, ‘Adli Yardım Temsilciliği’ bürosu açtı. Tekirdağ Barosu Adli Yardım Temsilciliği hafta içi her gün sabah 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet vererek, avukat tutma imkanı olmayan vatandaşlara, avukat sağlayacak.

ADLİ YARDIM TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Barolar bünyesinde hizmet veren ‘Adli Yardım Büroları’ndan biri Çerkezköy’de hizmete girdi. Tekirdağ Barosu, Tekirdağ’da verdiği hizmeti artık Çerkezköylülere Çerkezköy Adliyesi içerisinden de verebilecek. Dün yapılan bir törenle Çerkezköy Adliyesi içerisinde açılan Tekirdağ Barosu Adli Yardım Temsilciliği hizmete girdi. Yeni açılan Adli Yardım Bürosu’nun açılışına Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol ile birlikte Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı da katıldı. Açılışa ayrıca Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Tuncay Akyıl ve çok sayıda avukat katıldı.

BAŞSAVCI YAĞCI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışta konuşan Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol, Çerkezköy Adliyesi içerisinde yer tahsisinde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı’ya teşekkür etti. Erol, Adli Yardım bürolarının devletin, baroların ücretsiz olarak vatandaşlara verdiği bir hizmet olduğunu hatırlatırken, “Yersizlikten bu hizmeti veremiyorduk. Sayenizde bu yeri bulduk. Teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. Başsavcı Yağcı ise, “Sizin için eksiklik olan bizim de eksikliğimizdir. Birlikte hukuk hizmeti veriyoruz. Arkadaşlarımız bize bu talebi ilettiğinde ön bir çalışma yaptık. Zemin katın bu iş için daha elverişli olacağını düşündük. Kolay erişim bakımından. Umuyorum faydalı olacaktır.”dedi.

MADDİ GÜCÜ OLMAYAN VATANDAŞLARA AVUKAT BULUNACAK

Çerkezköy Adliyesi’nin zemin katında hizmet verecek olan Tekirdağ Barosu Adli Yardım Temsilciliği’nin yapacağı hizmetlerle ilgili bilgi veren Çerkezköy Baro Temsilcisi Avukat Tuncay Akyıl, “Burada mali gücü olmayan vatandaşlarımıza avukatlık hizmeti sağlanacak. Tekirdağ Barosu ile adliye vatandaş arasında iletişimin sağlanması gerçekleştirilecek. Ayrıca CMK hizmetlerinin düzenlenmesi sağlanacak.”bilgisini verdi. Akyıl, Adli Yardım Temsilciliği’nin hafta içerisinde sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10