Kurtdere Ortaokulu onarıldı

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı başında Saray Kaymakamlığı'nın girişimleri ile başlatılan Kurtdere Ortaokulu onarım işi tamamlandı.

Saray 27.05.2015 18:58:00 0
Kurtdere Ortaokulu onarıldı

 

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU

Birkaç yıldır ciddi bir onarım ihtiyacı olduğu bilinen Kurtdere ortaokulunun onarım çalışmaları bu senenin başında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden temin edilen ödenekle başlatıldı. Daha sonra tam bir imece usulü destek ve çalışmalar devam ettirilerek okul modern ve bakımlı bir görünüme kavuşturuldu.

İMECE USULÜ DESTEK

Okulun onarım çalışmalarında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Saray Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kurtdere Ortaokulu Okul Aile Birliği, Türk Ytong Saray Fabrikası, Kocaeli Marshall Boya Fabrikası, Nadir Mermer, Enes Pen, Özcan Ticaret, Kurtdere Okulu Müdürü, öğretmenleri ve öğrencilerinin emeğinin geçtiğini ifade eden yetkililer “Gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi yetişmelerine ve daha başarılı olmalarına vesile olmasını dilediğimiz onarım çalışmalarına destek veren tüm kamu kurumlarımıza, özel işyeri ve firma sahiplerimize, esnaf ve sanatkarlarımıza, muhtarlarımıza ve okulumuz personeli ile öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLER DE DESTEK VERDİ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; çatı aktarılması ıslak zeminlerin tadilatı ve kapıların yenilenmesi işi yapılırken, Türk Ytong Fabrikası da dış cephe mantolama malzemelerinin yardımını yaptı. Tekirdağ büyükşehir Belediyesi tarafından dış cephe onarımı, mantolama işleri işçiliğinin karşılanması ve dış cephe boyaları karşılanırken, Saray Belediyesi tarafından okul bahçesinin peyzajı düzenlenmesi, okul bahçesi çevre düzenlemesi ve spor tesisi yapımı çalışmaları yapılırken, bahçe kapıları yenilendi. Kocaeli Marshall Boya Fabrikası da okul iç cephesi için boyaları sağladı. Saray sakinlerinden Hüdeyda Cengiz, Recep İpek, Kenan Aşık, Halil Sezen ve öğrenci velileri tarafından Okul Aile Birliği’ne maddi destekte bulunulurken, Varol Beton tarafından çevre düzenlemesi için 50 metreküp beton temin edildi. Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bahçe kapıları yenilenirken okula malzeme desteği de sağlandı.

Beyazköy’de bulunan AKSİS Fabrikası tarafından 6 sınıfa kitaplık, 6 sınıfa öğretmen sandalyesi, 1 adet öğrenci nöbet kürsüsü temin edildi. Saray esnaflarından Nadir Mermer tarafından okulun mermer tadilatı yapılırken, Beyazköy esnafı Enes Pen tarafından okulun pimapenlerinin tadilat ve onarımı yapıldı. Özcan Ticaret tarafından nalburda ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle yardım yapılırken, Kurtdere Ortaokulu öğretmenleri tarafından demir korkulukların boyası, bahçe duvarlarının boyanması, bayrak tepenin yapılması, bahçe duvarlarında figüranların çizilmesi, çim ve çiçeklendirmenin yapılması ve bahçenin bellenmesi işleri yapıldı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10