Kapaklı'daki engelliler de Kadın Kolları'nı kurdu

Bir süre önce Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin kurduğu Kadın Kolları, bu kez Kapaklı Şubesi'nde kuruldu. Yeni kurulan Kadın Kolları başkan ve üyeleriyle birlikte Kaymakam Mehmet A

Kapaklı 27.05.2015 19:05:00 0
Kapaklı

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi bünyesinde oluşturulan Kadın Kolları Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Gürbüz, “Bu işe kadın eli değmesi çok iyi olacaktır. Derneğin çalışmalarına renk katacaktır.”ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM GÜRBÜZ’Ü ZİYARET ETTİLER

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları kurulmuştu. Bu kez Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Kadın Kolları’nı oluşturdu. Kapaklı Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı’na Seviye Saygılı seçildi. TSD Kapaklı Şubesi Kadın Kolları Başkanı Seviye Saygılı ve Başkan Yardımcısı İlkay Girgin, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe Demir ile birlikte ilk ziyaretlerini de Kaymakam  Mehmet Ali Gürbüz’e yaptı.

KADIN ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI DAHA İYİ ANLATABİLMELERİ İÇİN KADIN KOLLARI BİRİMİ KURDUK

Kaymakam Gürbüz’e yapılan ziyaret sırasında konuşan Şube Başkanı Hayati Çakan, “Dernek olarak üyelerimizin sosyal yaşamda daha fazla yer alabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda kadın üyelerimizin sıkıntılarını daha iyi anlatabilmeleri için derneğimiz bünyesinde Kadın Kolları birimini oluşturduk. Bugün de ilk ziyaretimizi size yapmak istedik” açıklamasını yaptı.

KADIN ELİ DEĞMESİ ÇOK DAHA İYİ OLACAK

Sakatlar Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise, “TSD Kapaklı Şubesi’nin faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Fakat bu işe kadın eli değmesi çok daha iyi olacaktır. Derneğin çalışmalarına renk katacaktır. Bu vesile ile yeni oluşturduğunuz Kadın Kolları biriminin hayırlı çalışmalara imza atmasını temenni ediyorum” açıklamalarını yaptı.

DERNEK FAALİYETLERİNE KATILMAK HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Yeni kurulan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Girgin, engelli olmanın zorluğuna vurgu yaparak, dernek faaliyetlerinin bu noktada önemini anlattı. Girgin, “Engelli olmak zor ama engelli bir ev hanımı olmak çok daha zor. Ben 5 yıl öncesine kadar köyde bir odada yaşıyordum. Kapaklı’ya taşındıktan sonra sosyal hayata daha fazla katılmaya başladım. Burada liseyi bitirdim. KPSS’yi kazandım ve atama bekliyorum. Ayrıca üniversite sınavına girdim. Tüm bunları yapmamda derneğimizin büyük katkısı oldu” dedi.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10