Almanya'dan ÇTSO'ya fırsatlar semineri

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Kalkınma Ajansı NRW Invest işbirliği ile Oda üyelerine yönelik "Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin Bir Yatırım ve Ticaret

Çerkezköy 27.05.2015 19:08:00 0
Almanya

HİÇ  KİMSEYİ KARALAMADAN VAADLER VERMEDEN 10-0 KAZANDIK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda dün 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilen seminerde konuşan Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker “Biz, 2013 yılında yapılan seçimle göreve geldik. Seçimler adeta milletvekilliği seçimleri gibi büyük mücadelelere sahne oldu. Hiç kimseyi karalamadan, vaatler vermeden seçimleri 10-0 kazandık” dedi. Göreve geldikten sonra önemli mesafe katettiklerini dile getiren Ülker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da destekleri ile Odamız geçen yıl Akredite Oda oldu. Üyelerimize Avrupa standartlarında hizmet vermeye başladık. En önemlisi de üyelerimizin ayağına kadar giderek memnuniyetlerini en üst düzeye çıkarmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

daha sonra Çerkezköy TSO’nun ve bölgenin tanıtımı ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun ardından NRW INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya “Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti” ve “Kuzey Ren-Vestfalya’da Şirket Kurulumunun Hukuki Süreci” konuları hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Akkaya, Düsseldorf, Köln, Essen şehirlerinin de içinde bulunduğu Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Ekonomik Kalkınma Ajansı, Türkiye Temsilciliği ile Avrupa pazarında şirketleşerek büyümek isteyen Türk firmalarına ücretsiz destek ve danışmanlık hizmeti verdiğini kaydetti.

 

Seminer, Anka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Nadirler’in Anka Tekstil’in Kuzey Ren-Vestfalya’daki başarılarını anlatmasıyla devam etti. NEDEX Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Ünlüer seminerin son sunumunu gerçekleştirdi. Ünlüer, “NEDEX’in Kuzey Ren-Vestfalya’daki Faaliyetleri: 10 yılı aşan bir başarı ve tecrübe” konulu sunumunun ardından; Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’in “Avrupa’da yatırım yapacak iş adamı ve firmalar, Tecrübe ve Tavsiyeler” sunumunu yaptı.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10