Ak Parti seçime TRAGEP ile girecek

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları seçim çalışmalarının son 7 gününde seçmenlere TRAGEP'i daha çok anlatma kararı aldı. Bu kararın alınmasına, İl Başkanlığı'nca yaptır

Tekirdağ 28.05.2015 18:25:00 0
Ak Parti seçime TRAGEP ile girecek

 

AKÇAY: TRAGEP, TRAKYA’NIN GAP’IDIR

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRAGEP’İ “Trakya’nın refah projesi” olarak tanımladığını belirterek, “TRAGEP, Trakya’nın GAP’ıdır. Güneydoğu Anadolu Projesi, ülkemizin doğusu için ne kadar önemli ise Trakya için de TRAGEP o kadar önemlidir. Güneydoğu Anadolu GAP, uygarlığın beşiği olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, sosyal ve ekonomik kalkınmasını amaçlayan insan odaklı bir bölgesel kalkınma projesiydi. GAP, bölgesel kalkınma konusunda Türkiye’yi dünyaya örnek konuma getirdi. TRAGEP de Trakya için aynı anlama geliyor. Trakya’nın gelişimi Türkiye’nin gelişimi demektir.”diye konuştu.

YEL DE DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel ise seçim çalışmalarında TRAGEP’İ anlattığını ifade ederek “Projenin maiyetini bilen vatandaşlarımız var. Onlar TRAGEP’e sahip çıkıyorlar, gelişmeleri izliyorlar. TRAGEP’in az biliniyor olması eksiklik olsa da kime anlatsak bu proje sayesinde Tekirdağ’ın geleceğinin daha parlak olduğunu fark ediyor” dedi. Mustafa Yel, konuşmasının devamını şöyle getirdi: “Bundan sonra TRAGEP’i daha çok anlatacağız. Halkımızın TRAGEP’e sahip çıkmasını sağlayacağız.”diye konuştu.

TRAGEP NEDİR?

Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP); sulamadan ağaçlandırmaya, dere ıslahından taşkın erken uyarı sistemine, içme suyu temininden, atıksu arıtmaya, katı atık bertaraf tesislerinden erozyon kontrolüne kadar pek çok alanda yürütülen dev bir bölgesel kalkınma projesidir. Proje kapsamında Trakya’da 2017 yılına kadar 10 milyar TL yatırım yapılması planlanmıştır. TRAGEP, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri ile Çanakkale’nin Trakya bölgesinde kalan illeri kapsıyor.

TRAGEP TEKİRDAĞ’DA NELER VAR?

TRAGEP’te Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’ye yönelik çok sayıda proje ve yatırım var. İşte TRAGEP’te yer alan Tekirdağ projelerinin bir kısmı;

5 Adet Baraj,

40 Adet Gölet ve Sulama,

7 Adet İçme suyu,

6 Adet Atık Su Tesisi,

63 Adet Dere Islahı,

Ergene Havza Koruma Eylem Planı,

Taşkın Erken Uyarı Sistemleri,

Katı Atık İşleme ve Geri Kazanım Tesisleri,

Çevre Düzenlemeleri,

Zirai Kaynaklı Kirliliğin Önlenmesi,

Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının Kurulması,

Doğa Turizminin Geliştirilmesi,

Milli Parklar Yapılması,

Ormancılık Projeleri.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10