Kapaklı'nın ilk özel okulu resmen açıldı

Kapaklı Açı Dershanesi, özel okula dönüşümünü tamamladı. Dershanenin yerine kurulan Özel Başakşehir Ortaokulu resmen açıldı. Dünde açılış töreninde okul yönetimi pasta kesip, yeni Ã

Kapaklı 28.05.2015 18:25:00 0
Kapaklı

 

RUHSATI VERİLDİ

Açı Dershanesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaları kapsamında, ülke genelinde gerçekleşen dönüşüme ayak uydurarak Özel Başakşehir Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmesi yönünde aldıkları kararı hatırlatan Kurum Müdürü Demet Kurucu, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ruhsatı aldık. Başka hiçbir eksiğimiz kalmadı. Böylece Özel Başakşehir Ortaokulu da resmen açılmış oldu” açıklamasını yaptı.

ÖĞRENCİ KONTENJANI 437

Özel okulun resmen kurulduğunu belirten Müdür Demet Kurucu, “Bir ortaokulda haftalık zorunlu ders saati 29’dur. Ülkemiz genelinde ortaokullardaki haftalık ders saati ortalaması ise 35’tir. Özel Başakşehir Ortaokulu olarak biz öğrencilerimiz için haftada 40 saatlik bir program hazırladık” dedi.

Öğrenci kontenjanlarının 437 olduğunu hatırlatan Demet Kurucu, “2015-2016 döneminde 30 kişilik öğretmen kadrosuyla eğitim öğretim vereceğiz. Öğrencilerimiz maksimum 20 kişilik sınıflarda eğitim öğretim görecek” açıklamasını yaptı.

KAPAKLI DA KURULAN İLK ÖZEL OKUL

Müdür Demet Kurucu, resmen kurulan Başakşehir Ortaokulu’nun Kapaklı’nın ilk özel okulu da olduğunu hatırlatırken, “Kapaklı ve Saray’da özel okul yok. Biz Özel Başakşehir Ortaokulu olarak Kapaklı-Çerkezköy-Saray bölgesine hizmet vereceğiz” dedi.Daha sonra okul yönetimi ve öğretmenleri pasta keserek, kuruluş kutladı.

Çerkezköy Haber/ Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10