Şölen havasında kermes açıldı

Çerkezköy Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu geleneksel hale getirdiği kermesinin 15'ncisini düzenlenen törenle açtı. 10 gün sürecek olan kermes Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak'ta bulunan yur

Çerkezköy 28.05.2015 18:45:00 0
Şölen havasında kermes açıldı

 

ÇELEBİ GELENEKSEL KERMESİNİ AÇTI

Kermesin açılışına katılan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan,“Bugün Çerkezköy’de bu güzel yurdumuzun kermes açılışında sizlerle olmak beni mutlu etti. Burada yavrularımızı yetiştirerek ülkemize birer hayırlı insan olarak yetiştiren yurt müdürlerimizi, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Burada açılan kermeslerden elde edilen gelirler burada eğitim gören yavrularımızın eğitimleri ve ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılıyor.17 yıllık belediye başkanlığım süresince bu gibi yurtlara katkı ve destek verdim. Bundan sonrada vermeye devam edeceğim.”dedi.

Konuşmasının sonunda Çerkezköy’de yaşanan sel felaketine de değinen Uyan, “Çerkezköy halkına geçmiş olsun diyor ve bir daha böyle bir durumla karşılanmamasını temenni ediyorum.”dedi.

BU YURT 150 ÖĞRENCİYE SAHİP ÇIKIYOR

Uyan’ın ardından açılışa katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Çelebi Erkek Öğrenci Yurdumuzun 15. Geleneksel kermesinin açılışını sizlerle yapacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu Kermese katkı sağlayan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yurdumuz eğitim gören 150 öğrencimize ev sahipliği yaparak sahip çıkıyor. Çerkezköy halkı her zaman kermeslere sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam edeceğine inanıyorum. Kermesin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından kermesin açılışı protokol üyelerinin katılımıyla toplu olarak dualar eşliğinde yapıldı.

7 HAZİRAN’A KADAR AÇIK KALACAK

Açılış sonrası kermesi gezen protokol satışa sunulan el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceledi. Belediye Başkanları Akay ve Uyan, el emeği göz nuru ürünlerden satın almayı da ihmal etmedi. Kadınları yaptığı ürünlerden satın alan Akay ve Uyan, kermese destek oldu. Kermesi gezen protokol ve davetlilere ızgara köfte,et döner,tavuk ızgara, ev yapımı baklava, ayran ve meşrubat ikramı yapıldı. Kermeste, hayır severlerin verdikleri, pantolon,tişört, çorap, çeşitli numaralarda ayakkabı, terlik, bayan elbiseleri, erkek gömlekleri, kitap çeşitleri, beyaz eşyanın da bulunduğu çok sayıda ürün satışa sunuluyor. 7 Haziran tarihine kadar sürecek olan kermese yurt yöneticileri tüm Çerkezköy ve bölge halkının davetli olduğunu belirttiler.

Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu’nun düzenlediği kermese, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol öztürk, Çerkezköy İlçe eski Müftüsü Musa Doğruer, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin, Çerkezköy Servis Araçları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Çelebi Öğrenci Yurdu Müdürü Sabahattin Taştan ve yurt öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Haber/Ragip KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10