Yağmur dindi izi kaldı!

Önceki gün bastıran sağanak sonrası Çerkezköy'de, ortaya çıkan görüntüler vatandaşları bir kez daha isyan ettirdi. Yağmur sonrası dün gün boyu evini su basan vatandaşlar temizlik yaptı!

Çerkezköy 28.05.2015 18:47:00 0
Yağmur dindi izi kaldı!

 

 

Çerkezköy yağmurun izlerini dün silmek için seferber oldu. Önceki gün birden bastıran sağanak, kısa sürede her yeri göle çevirmiş, onlarca ev ve işyeri ile otomobil sular altında kalmıştı. Hayatı felç eden yağmur kesildikten sonra, vatandaşlar verdiği hasarı silmek için dün gün boyu çalıştı. Adeta göle dönen yollarda mahsur kalan araçlar çekiciler vasıtası ile kurtarılırken, birçok ev ve iş yerinde binlerce TL’lik maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Yağmurun dinmesinin ardından suların tahliyesi de dün gerçekleştirildi.  Yağmurun ardından ortaya çıkan tablo Çerkezköylüleri canından bezdirdi. Çerkezköy’de her şiddetli yağışta sular altında kalan İmar Sitesinin yöneticisi Mustafa Dost, “İmar Sitesi her yağmurda sular altında kalıyor. Perişan oluyoruz. Site sakinleri isyan ediyor. Altyapı yok. Arabalar sular altında kalıyor. 6 daireyi su bastı. Şimdi yetkilileri bekliyoruz. Hasar tespit çalışmalarının ardından insanların zararlarının karşılanmasını bekliyoruz. Bıktık artık bu durumdan.”diye yakındı.

BEŞİNCİ KEZ DÜKKANIM SULAR ALTINDA KALDI

Çerkezköy’de şiddetli yağışlar sonucu mağdur olan isimlerden biri de Şehit  İlker Akkaya Sokak esnafından Ayhan Bulut oldu. 18 yıldır burada esnaflık yaptığını hatırlatan Ayhan Bulut, “Makinelerim kullanılamaz hale geldi. Beşinci kez dükkanım sular altında kaldı. Satışa hazır 25 bin TL değerinde mutfak dolaplarımız kullanılamaz hale geldi. Tamamı çöp oldu.”diye dert yandı.

En son 27 Ekim 2012’de dükkanının sular altında kaldığını hatırlatan Bulut, “O gün buraya bir tarih attım. Şimdi aynı olayı bir kez daha yaşadık. Çok üzüntülüyüm.”ifadelerini kullandı.

TESKİ GENEL MÜDÜRÜ GELDİ

Şiddetli yağışın ardından TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da Çerkezköy’e gelerek incelemelerde bulundu. Başa, en kısa zamanda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Çerkezköy Belediyesi zabıta ekipleri de bölgede sular altında kalan ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları yaptı.

Çerkezköy Haber/Cem BÜBBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10