Ordu: Susuzluğumuzu giderdiğimiz yere ihanet etmeyiz

Yaklaşan seçim öncesi MHP eski teşkilat yöneticileri Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu öncülüğünde partilerine destek açıklaması yaptı. Ordu, "Mevcut teşkilatlara ayak bağı

Çerkezköy 29.05.2015 18:06:00 0
Ordu: Susuzluğumuzu giderdiğimiz yere ihanet etmeyiz

 

Çerkezköy siyasetinin duayen isimlerinden Mustafa Ordu, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi açıklamalarda bulundu.

ESKİ İLÇE BAŞKANLARI KATILDI

MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, görev yaptığı dönemdeki çalışma arkadaşları ve Tekirdağ genelindeki MHP’li ilçe eski başkanları ile birlikte perşembe akşamı saat 20.00’de Yemek Dünyası’nda bir araya geldi. Akşam yemeğine Çorlu MHP Eski İlçe Başkanı Çanan Öztürk, MHP Kapaklı İlçe eski Başkanı Hayri Varol, Saray MHP İlçe Başkanı Ziya Ufak, Marmaraereğlisi MHP Eski İlçe Başkanı Osman Alkın, Veliköy Eski Belde Başkanı Zeki Diller, MHP’li eski meclis üyeleri ile Karaağaç Belediye eski Başkanı Dr. Özkan Yücel de katıldı.

“PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Yemeğin ardından basın açıklaması yapan MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, yaklaşan seçim öncesinde partisine tam destek olduklarını söyledi. MHP’nin Tekirdağ’da yapılacak seçimlerde en azından dört milletvekili çıkarması gerektiğini kaydeden MHP Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu “Tekirdağ siyasetinde tüm şartlar şu an MHP lehine. CHP yerelde iktidar olmasına rağmen kendi içindeki kavga nedeniyle iktidar gibi davranamıyor. Halen daha vekil adayları birbirlerinin afişlerini sökmekle meşguller. AKP ise Genel Başkan Yardımcıları Tekirdağ’a geliyor, ama İlçe ve İl Başkanları toplantıya iştirak etmiyor. Bu şartları iyi değerlendirirsek MHP Tekirdağ’da 6 milletvekili birden çıkarabilir. En azından 4 milletvekili birden çıkarmamız gerekiyor. Bizler yakılan meşaleye bir kibrit kadar destekte bulunmak istiyoruz. Herkese ulaşmaya çalışacağız. Sadece oy veren değil, en azından bir oy sandığa seçmeni getirmek için çalışacağız. Ülkemiz için bu seçimi çok iyi atlatmamız gerekiyor. İktidar bize nasip olacaktır. Bizde liderimizi devlet bahçeliyi sadece devlet olarak değil, devletin başına başkan olarak getirmeye mecburiyetinde hissediyoruz” dedi.

“AYRI GAYRI OLMAZ”

Basın mensuplarının yönelttiği ‘MHP’nin neden tüm adayları Trakyalı?’ sorusunu da açıklık getiren Ordu, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde ayrı gayrı olmaz. Genel Merkez adayları bu şekilde tayin etti, bize düşen de adaylarımızın arkasında durmaktır. Eğer mevcut aday listesi ile başarı elde edilemez ise bunun hesabını da listeyi yapanlar zaten seçim sonrası vereceklerdir. MHP bir toplumun var olması için kurulan bir siyasi partidir” diye konuştu.

“ RAHATSIZ ETMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

“Sahaya inip çalışma yapıyor musunuz” sorusunu da cevaplayan Ordu “Sahada partinin teşkilatları çalışıyor. Bizler ayrı bir ekip olarak çalışırsak o partiye ayak bağı oluruz. Telefon ile sosyal medya ile kitleleri rahatsız etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“O KUYUYA TAŞ ATMAYIZ”

Basın mensuplarının “MHP’nin sıralamasını doğru buluyor musunuz? MHP neden kadın adayı çıkarmadı” sorularını da cevaplayan Ordu, “Genel merkezimiz listeyi yaptı ve illere gönderdi. Bizlere düşen çalışmak. Tekirdağ’daki seçmenlerin boyunları büyük kalırsa bu düzeni yapan arkadaşların bu vebal altında kalacaklarını düşünüyorum. Susuzluğumuzu giderdiğimiz yere ihanet etmeyiz. O kuyuya taş atmayız ve bize de çalışmak düşer.” açıklamasında bulundu.

“ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Geçtiğimiz günlerde MHP İl Başkanı Enez Kaplan’ın MHP Tekirdağ Milletvekili adayı Hakan Özgül ile birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret ettiği yönündeki sorular yönelten gazetecilere cevap veren Ordu; “Ne amaçla böyle bir ziyaret yapıldı bilmiyorum. Türk Metal Sendikası geçmişten bu yana MHP ile bağları kuvvetli bir sendika olduğunu biliyoruz. Ancak son yıllarda AKP’nin temayül yoklamalarında Türk Metal’e de görüş sorması ve CHP ile MHP’nin STK’ların AKP safına çekilmesine göz yumması durumu bu hale getirmiş olabilir.” dedi. Ordu konuşmasının sonunda ise 1 Haziran Pazartesi günü Tekirdağ’da yapılacak olan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı mitinge Çerkezköy halkını davet etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10