Öztrak selzedelere geçmiş olsun ziyareti yaptı

Yağmurun vurduğu Çerkezköy'de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte yağmur suyu dolan ev ve işyerlerini ziyaret e

Çerkezköy 29.05.2015 18:07:00 0
Öztrak selzedelere geçmiş olsun ziyareti yaptı

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yağmur sularının zarar verdiği Çerkezköy’de selzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte sel baskın ve taşkınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Öztrak, yağmur sularının dolduğu ev ve işyerlerini tek tek dolaşarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İMAR SİTESİ’Nİ DOLAŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hafta içerisinde etkili olan yağmur yağışının ardından yaşanan taşkınlarında zarar gören ev ve iş yerlerini ziyaret etmek amacıyla Çerkezköy’e geldi. Faik Öztrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem ve Serdar Ürkmez ile çok sayıda partili eşlik etti. Öztrak ve beraberindekilerin ilk durağı yağmur sularından en fazla etkilenen Gazi Osman Paşa Mahallesi Güveniş Caddesi’ndeki İmar Sitesi oldu. Burada vatandaşlarla görüşen Öztrak, site sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Çerkezköy Belediyesi tarafından evlerini su basan İmar Sitesi sakinlerine yemek dağıtılan standa da uğrayan Öztrak, selin izlerinin kısa sürede silinmesi için gayret göstereceklerini söyledi.İmar Sitesi sakinleri Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kendileri ile yakından ilgilendiğini belirtirken, “Biz belediyenin ilgisinden memnunuz. Fakat artık bu sıkıntıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Lütfen bu sorunun kökten çözülmesi için gerekeni yapın” talebinde bulundular.

KALICI ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Şehir İlker Akkaya Sokak’ta faaliyet gösteren Ayhan Bulut’a ait mobilya dükkanını da ziyaret eden Öztrak, her yağışta işyeri zarar gören vatandaşı dinledi. Ayhan Bulut, “18 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Bununla 5’inci kez dükkanım sular altında kaldı. Sigortacılar burası alçakta kaldığı için sigorta bile yapmıyor. Makinelerim bozuldu. Binlerce TL’lik zararım var. Belediyemizden zabıta ekiplerimiz gelip hasar tespit çalışması yaptılar. Artık geçici değil, kalıcı çözüm getirilmesini bekliyorum.” dedi.

İLAVE SU KANALI YAPACAĞIZ

Her yağışta sular altında kalan bölgenin eski bir dere yatağı olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Sorunu kökten çözmek için bölgedeki mevcut sistemi koruyarak ilave su kanal sistemi yapacağız. Bununla ilgili TESKİ tarafından projelendirme çalışmaları başlatıldı. Geçen yıl haziran ayında su taşkınları nedeniyle buraya gelmiştim. Bu yıl Mayıs ayında geldim. Ben bir daha buralara su taşkınları yüzünden gelmek istemiyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, aynı bölgede esnaf ziyareti yaptıktan sonra Çerkezköy’den ayrıldı.

Çerkezköy Haber/Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10