Bilim fuarındaki projeler beğenildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında projeleri kabul gören Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'nun, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı dün düzenlenen törenle açıldı. Okul

Kapaklı 31.05.2015 17:21:00 0
Bilim fuarındaki projeler beğenildi

 

FUARI İNCELEDİLER

Sunduğu 50 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Bilim Fuarını açtı.  Önceki gün düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nalan Çolak, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Okan Aytaç, Esranur Yüksel, Seher Pehlivan ve Tansu Oktay ve öğrencilerinin hazırladığı 50 projenin yer aldığı bilim fuarını incelediler.

“TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEK VERİLİYOR”

Bilim fuarlarının her yıl TUBİTAK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yalnızca bin okulda gerçekleştirildiğini kaydeden Okul Müdürü Suat Yüksek “Fuarı düzenleyen okulları TÜBİTAK tarafından destek veriliyor. Fuarın amacı öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda merak ettikleri konularda araştırma yapmaları ve elde ettikleri bilgileri sunma yeteneklerinin geliştirmesidir. Bu araştırmaları yaparken, öğrencilerimizin bilimsel yöntemleri kullanmaları da amaçlanmaktadır. Proje sayesinde öğrencileri araştırmayı, sorgulamayı ve daha sistemli çalışmayı öğrenmekle ve en önemlisi öğrencilerimiz bu kazanımları yaşamlarındaki problemlere etkili çözümler üretebilmek için kullanmayı öğrenmektedirler” dedi.

“İKİNCİ KEZ DÜZENLİYORUZ”

Bu yıl ikinci bilim fuarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Yüksel “Bu yılki bilim fuarımızda 50 proje yer aldı ve geçtiğimiz yılla karşılaştırdığımızda projelerin daha da gelişmiş olduğunu görüyoruz. Okul olarak bundan sonraki hedefimiz bu tarz etkinlikleri geleneksel hale getirerek bölgemizde fark yaratan bir okul olmaktır.” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10