100 bin dolarlık bağışla 8 hemodiyaliz cihazı alındı

Türk Böbrek Vakfı Kadriye-Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi'ne 8 yeni hemodiyaliz cihazı alındı. Hemodiyaliz cihazları Lions Kulüpleri Birliği Vakfı'nın 100 bin dolarlık bağış ile alın

Kapaklı 2.06.2015 18:21:00 0
100 bin dolarlık bağışla 8 hemodiyaliz cihazı alındı

 

100 BİN DOLAR BAĞIŞ YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Türk Böbrek Vakfı Kadriye Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi ek binası, Lions Kulüpleri Birliği Vakfı tarafından gerçekleştirilen 100 bin dolarlık bağış karşılığında 8 adet hemodiyaliz cihazını yeniledi. Yeni hemodiyaliz cihazları için dün bir tören düzenlendi. Törende konuşan Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, “Türk Böbrek Vakfı’nın böbrek sağlına ilişkin yürüttüğü faaliyetler kapsamında Çerkezköy ve Yeşilyurt Lions Kulüpleri tarafından düzenlenen proje, LCIF Lions Kulüpleri Birliği Vakfı tarafından kabul edilerek 100 bin dolarlık bağış karşılığında 8 adet hemodiyaliz cihazının yenilenmesi sağlandı. Bunun sağlanmasında Böbrek Vakfımızın danışmanı Ali Arda’nın büyük emekleri olduğunu belirtmek istiyorum. Bu nedenle büyük emekleri nedeniyle kendisine ve bağışı sağlayan Uluslararası Lions 118 E Yönetim Çevresi Başkanı Şima Sunder’e de çok teşekkür ediyorum.”dedi.

KAPASİTE ARTTI

Ek bina ile kapasitenin yüzde altmış yedi oranında artırılarak 25 hemodiyaliz cihazı ile hizmet vermeye başlayan merkezin Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu, Vize ve Saray ilçelerine sağlık hizmeti sunduğunu belirten Erk, “Merkez, yapılan bağış ile yenilenen 8 hemodiyaliz cihazı sayesinde kapasitesinin yanında sağlık hizmeti kalitesini de arttırmış olacak.”dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

BU GİBİ YERLERE HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ

Uluslararası Lions 118-E Yönetim Çevresi Başkanı Şima Sunder de, “Bu proje önümüze geldiğinde gerekenin yapılması konusunda çalışmalar yaptık ve finansmanı sağladık. Bu güzel projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Biz her zaman bu gibi projelere destek vermeye hazırız.”dedi.

DİLİ DİNİ IRKI NE OLURSA OLSUN İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi’ne cihaz yenilenmesi için yapılan 100 bin dolarlık bağışın insanlık için çok önemli olduğunu belirterek, “Dini dili ırkı ne olursa olsun sağlık tüm insanlık için önemlidir. Lions’un merkezi ister Amerika’da olmuş, ister İstanbul’da isterse Afrika’da hangi ülkede olursa olsun bu bizi ilgilendirmez. Bizim için esas olan Bu uluslararası bir hizmetin insanların uluslararası bir dayanışmasının çok güzel bir örneğidir.” İfadelerini kullandı.

Törene Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, Uluslararası Lions 118 E Yönetim Çevresi Başkanı A. Şima Sunder,118 E Federasyonu Başkanı Sedat Toktürk ve federasyona bağlı kulüp yöneticileri, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Tekirdağ Milletvekili 5’nci sıra adayı Arzu Mandalı Sucu,Türk Böbrek Vakfı Danışmanı Ali Arda, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10