NKÜ Kapaklı'dan 50 dönüm yer istedi

Namık Kemal Üniversitesi Kapaklı'da Spor Akademisi yapmak için Belediye'den 50 dönüm yer istedi. Belediye Meclisi'nde gündeme gelen taleple ilgili Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "50 dönüm

Kapaklı 2.06.2015 18:27:00 0
NKÜ Kapaklı

 

Kapaklı Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını dün yaptı. Meclis’te Namık Kemal Üniversitesi’nin Spor Akademisi yapmak üzere Belediye’den 50 dönüm yer talep ettiği açıklandı. Meclis’te görüşülen gündem maddelerinden en önemli konu ise belediye hisselerinin satışı ile ilgili görüşmeler oldu.

HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde 1998 ada 4 parselin “İçkili Yerler” krokisine alınması talebi görüşüldü. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis’te görüşülen bir diğer konu ise ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin hisse maliklerine satışı konularının görüşülmesi oldu. Toplam 29 noktada yaklaşık 2 bin 100 metrekarelik belediye hissesinin hisse maliklerine satışı meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Satışı kabul edilen belediye hisselerinden en büyüğü ise 573 ada 22 nolu parseldeki 478,82 metrekarelik alan oldu.

NKÜ SPOR AKADEMİSİ YAPACAK

Kapaklı Meclisi daha sonra İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün “Dolu kadrolarda değişiklik yapılması” konulu talebini görüştü. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı. Meclis’te gündem maddelerinin ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin Namık Kemal Üniversitesi’nin ilçede spor akademisi yapmak için 50 dönüm yer talebinde bulunduğunu açıkladı.

50 DÖNÜM YERİMİZ YOK 30 DÖNÜM VEREBİLİRİZ

Söz konusu taleple ilgili olarak Namık Kemal Üniversitesi’nden Belediye’ye resmi müracaat geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Bizim 50 dönümlük bir yerimiz yok. 30 dönümlük yerimiz var. Burasını verebiliriz. NKÜ ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah ilçemize güzel bir spor akademisi kazandırabiliriz.” açıklamalarında bulundu.

 

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10