Kapaklı'da Halk Eğitimi görücüye çıktı

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2014-2015 yıl sonu etkinlikleri ile vatandaşların karşısına çıktı.

Kapaklı 4.06.2015 17:18:00 0
Kapaklı

 

YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bahçesinde 2014-2015 yıl sonu etkinliği düzenlendi. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, okul müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, “Beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edindik. 7’den 70’e herkesin ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenliyoruz” dedi.

TOPLAM 120 KURS AÇILDI

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi’nin bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler veren Günel, “Kurumumuzda bu gün 50 meslek, 12 okuma-yazma ve 58 genel olmak üzere toplam 120 kurs açıldı. Bu kurslarda da toplam 3 bin 50 kursiyer hizmet aldı.” dedi.  

Günel, yeni eğitim öğretim yılında eksiklikleri tamamlanmış yeni hizmet binasına kavuşmuş bir Halk Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösterebilmeyi temenni ederek sözlerini tamamladı.  

DEFİLE DÜZENLENDİ

Daha sonra Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk oyunları ekibi sahne aldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından ise Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Saç Yapımı ve Bakımı Kursu’nun hazırladığı defile gerçekleştirildi. Kurs öğretmeni Kadriye Modalı öncülüğünde birbirinden güzel saç modellerinin sergilendiği defilede, kursiyerler gelinliklerle sahneye çıktı. Defile davetlilerden uzun süren bir alkış aldı.

KURSİYERLERE BELGELERİ VERİLDİ

Halk Eğitimi Merkezi’nin yıl sonu etkinliğinde kursiyerlere başarı belgeleri de verildi. Engelli Bakım kursiyerlerine başarı belgeleri verildi. Kursiyerlere belgelerini İşkur Çerkezköy Müdürü Adem Pusaoğlu verdi. Programda daha sonra ‘1. Kademe Okuma Yazma’ kursiyerlerine İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın başarı belgelerini verdi. Ardından ‘Okuma Yazma’ kursiyerleri belgelerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen hayırsever vatandaşlara ise Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz teşekkür plaketi verdi.

AMACIMIZ KURS SAYISINI ARTIRMAK

Plaket töreninde başarılı kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Gürbüz, “Başta ev hanımlarımız olmak üzere vatandaşlarımızın hem boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaları bakımından imkan sunma adına Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslarımıza büyük önem veriyoruz. Amacımız bu kurslarımızın sayısını daha da artırmak.”dedi.

Daha sonra 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Çerkezköy Haber/ Cem BÜLBÜL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10