Çerkezköy'ün Yıldızları'na büyük ilgi

Çerkezköy Kaymakamlığı 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında sportif ve sanatsal etkinliklerde ulusal ve uluslar arası başarılara imza atan öğrencilere yönelik 'Çerkezköy Yıldızlarıyla B

Çerkezköy 9.06.2015 18:10:00 0
Çerkezköy

ÇOSB’DE TÖREN DÜZENLENDİ

‘Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor’ adlı etkinlik Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nda dün saat 14.00’da gerçekleşti. Programa ev sahipliği yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yanı sıra 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Programın açılışını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. İlçe Kaymakamlığı olarak, okul öncesinden başlayıp eğitimin her alanı ile yakından ilgilendiklerini belirten Kaymakam Kubilay, “Gerek eğitim kurumlarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesi gerekse eğitim kalitesinin artırılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

EĞİTİM ALANINDA TOPYEKÜN SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Kaymakam Metin Kubilay, konuşmasında Çerkezköy’ün sanayi alanında kendinden söz ettirdiğini, hedeflerinin eğitim alanında da kendinden söz ettirmesini sağlayacak adımları atmak olduğunu anlatırken, “Çerkezköy’ün eğitim alanında da marka bir kent olması için topyekun seferberlik başlattık. Bunun için tüm orta öğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir ‘Eğitim Kampüsü’ projesi hazırladık. Ambardere mevkinde 113 dönümlük arazinin 31 Ocak 2016’ya kadar tahsisi sağlandı. Bu projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekiyor. Buradan tüm hayırseverleri Eğitim Kampüsü projesine desteğe davet ediyorum” dedi.

Kaymakam Kubilay, daha sonra eğitimle ilgili çalışmalarını uzun uzun anlattı, özellikle Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmalarını davetlilere anlattı, açılan kurslarla ilgili bilgiler verdi.

ŞAMPİYON ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından program Raif Dinçkök Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bahadır Ağan’ın seslendirdiği türkülerle devam etti. Programda daha sonra 8. Liseler Arası Ulusal Proje Kısa Film ve Animasyon Festivali’nde Türkiye 1’incisi olan çalışma izlendi. Daha sonra il, ülke ve uluslar arası şampiyonalarda 1’inci olan sporcular sahneye çağrıldı. Şampiyonlar, Kaymakam Kubilay tarafından ödüllendirildi.  Daha sonra 75. Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Elif Güner ve öğrencilerinin müzik ziyafeti ile program devam etti.

İKİNCİLERE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖDÜL VERDİ

Müzik ziyafetinin ardından program Türkiye genelinde katıldıkları yarışmalarda 2’nci olan öğrencilerin ödüllendirilmesi ile devam etti. Öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler verdi. İşler, “Bu programı Tekirdağ genelinde yapmayı planlıyorduk. Ancak 2 binden fazla öğrencinin ismi bize gelince vazgeçtik. Bu vesile ile Çerkezköy’deki başarılı öğrenciler için böylesine güzel bir program hazırlayan İlçe Kaymakamımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

HALK OYUNLARI EKİBİ ÖDÜL ALDI

Daha sonra programda bir müzik ziyafeti daha verildi. Çerkekzöy TSO Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza’nın mini konserinin ardından çeşitli yarışmalarda Türkiye 3’üncüsü olan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan verdi. Ardından program Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Halk Oyunları Ekibi’ne ise ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı verdi.

Program Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi. Halk oyunları ekibinde Genel Seçimler’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Arzu Mandalı Sucu’da yer aldı. Sucu performansı ile davetlilerden büyük alkış aldı.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10