İşçiler ayaklandı!

Çerkezköy OSB içinde faaliyet gösteren EATON fabrikası çalışanları, fabrika yönetiminin sendika ile yeni sözleşme imzalamamasının üzerine eylem gerçekleştirdi. Fabrika önünden Çerkezköy Bele

Çerkezköy 12.06.2015 19:02:00 0
İşçiler ayaklandı!

Petrol-İş Sendikası’na bağlı işçiler EATON Polimer Kauçuk Fabrikası yönetimine karşı bayrak açtı. Yüzlerce işçi, ÇOSB’deki (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) fabrika önünde toplanıp tepkilerini Çerkezköy Meydanı’na kadar yürüyerek gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda sendika yetkilileri tarafından yapılan basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. Yol boyunca polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

SENDİKA İŞÇİLERİ YÜRÜYEREK EYLEM YAPTI

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren EATON Fabrikası’nda sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç alınamaması nedeniyle dün eylem yaptı. Fabrika işçileri sendika yöneticileriyle birlikte ÇOSB’den Çrekezköy’e kadar yürüyerek, tepkilerini gösterdi.

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

EATON işçilerinin eylemi fabrika önünden başladı. İşçiler, kortej halinde davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçti. Yol boyunca davul çalıp zurna ile tempo tutan işçiler, Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından sendika yöneticileri burada bir basın açıklaması yaptı. İşçilerin fabrika yönetimine karşı başlattığı eyleme Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Petrol –İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, eski Genel Başkan Adnan Özcan, İdari Genel Sekreter Abidin Kaya, Başkan Yardımcısı Yılmaz Akay,Trakya Şube Başkanı Turgut Beşova,Türk-İş İstanbul 1 Nolu Temsilcisi Faruk Büyükkuçak,Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da katıldı.

HER AN GREVE ÇIKABİLİRİZ

 

Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında “EATON işverenin sendikaya olumlu cevap vermemesi nedeniyle 10 kilometre yürüyerek Polimer işverenini protesto ediyoruz. İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle her an greve çıkabiliriz. Geçmişte yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bu olmamalıydı. Biz hakkımızın karşılığını almak istiyoruz. Polimer alın terimiz sayesinde sayılı şirketler arasına girdi. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla övünürken işçisini görmezlikten gelemez. Haklıyız ve hakkımız olanı gerekirse grevle alırız.”dedi.

İŞÇİLERİN SABRINI TEST ETMEYE KALKMASINLAR

Türk-İş İstanbul 1 Nolu Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkuçak daha sonra bir konuşma yaptı. Büyükkuçak , “Bu gün burada Polimer çalışanlarının haklı ve inançlı davranışını gördüm. Bu işten kazançlı çıkacağınıza inanıyorum. Bu inancınızı devam ettirin. Bu meydandan işverene sesleniyorum. İşçilerin sabrını test etmeye kalkmasınlar.”dedi.

İŞVERENİ SON KEZ UYARIYORUZ

Daha sonra Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar bir konuşma yaptı. Yaşar, “İşveren Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında bir ücreti bize reva görüyor. Biz açlık sınırı altındaki bir ücreti kabul etmiyoruz. Bizim bu direnişimiz işverene kapak olsun.  Biz kararlıyız ve hakkımızı alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Üyelerimizin bu haklı haykırışı her şeyi anlatıyor. Bundan böylede tavrımız kesin ve kararlı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın bu gün birlik ve beraberliğimizin örneğini verdiniz. 17 Haziran’da da masaya oturum hakkımızı vermezlerse greve gideceğiz. Bu işverenin son şansıdır. Ve bizde son kez buradan işvereni uyarıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10