İki kez hastaneye gitti sabah hayatını kaybetti

Genel seçimlerin yapıldığı 7 Haziran günü hayatını kaybeden Hanife Albulak 6 Haziran gecesi iki kez hastaneye gitti, ikisinde de 'Bir şey yok' diye eve gönderdiler. Talihsiz kadın sabah hayatını kaybe

Çerkezköy 14.06.2015 17:43:00 0
İki kez hastaneye gitti sabah hayatını kaybetti

Çerkezköy’de genel seçimlerin yapıldığı 7 Haziran Pazar sabahı hayatını kaybeden 37 yaşındaki Hanife Albulak’ın yakınları, doktorların ilgisizlikleri iddiasıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi hakkında şikayetçi oldu.  Hayatını kaybeden Hanife Albulak’ın üvey kızı Fatma Dursun, “O gece anneme bir iğne vurup eve gönderdiler. Benim annem gözünü açamıyordu. Ayakta duramıyordu. O halde eve gönderdiler. Annem eceliyle de ölmüş olabilir. Fakat bana o gecenin hesabını kim verecek?” diye dert yandı.

BİR ŞEY YOK DEYİP EVE GÖNDERDİLER

İstasyon Mahallesi Martı Sokak’ta ikamet eden Hanife Albulak’ın doktorlar tarafından ‘Bir şey yok’ denerek eve gönderilmesinin ardından hayatını kaybetmesi ailesini sarstı. Annesinin yaklaşık 2 aydır rahatsızlığı bulunduğunu, bu zaman içerisinde de birçok defa Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde muayene olduğunu anlatan Fatma Dursun, hastaneden şikayetçi oldu. Hayatını kaybeden Hanife Albulak’ın kızı Fatma Dursun, şikayetine neden olan süreci şöyle anlattı: “Annem iki ay önce rahatsızlandı. O günden beri bizde sürekli hastaneye gidip geliyoruz. Bu süreç içerisinde anneme birçok test yapıldı. Test sonuçlarına bakan doktorlar ise her seferinde annemin hiçbir şeyinin olmadığını söyleyip eve gönderdiler. Şekerdir, tansiyondur deyip yolladılar. Doktorun biri de ‘Sen bu hastayı sabah getirmişsin, şimdi neden tekrar getirdin?’ dedi. Ben annemi nereye götüreyim. Çok zengin değilim ki özel hastanelere gideyim” dedi.

NEDEN İLK BAKAN DOKTOR SÖYLEMEDİ

Annesinin hayatını kaybetmeden önce 6 Haziran akşamı komşularının düğünü için evden çıktığını ancak fenalaştığını anlatan Fatma Dursun şöyle devam etti: “Annem evden çıktıktan birkaç dakika sonra yine fenalaşarak baygınlık geçirdi. Hemen ambulans çağırdık. Annemi apar topar hastaneye götürdük. Annemin daha önce yaptırdığı test sonuçlarına bakan bir doktor, beyninde bir kitle olduğunu söyledi. Daha sonra bu kitlenin iyi huylu bir Tümör olduğunu öğrendik. Peki neden bu sonuçlara ilk bakan doktor bunları bize söylemedi?” 

BİR İĞNE VURUP GERİ GÖNDERDİLER

7 Haziran’da hayatını kaybeden annesinin 6 Haziran akşamı hastanede yaşadıklarını gözü yaşlı bir şekilde anlatan Fatma Dursun, “O gece annemi bir dahiliye doktoruna götürdüm. Annemin durumunun iyi olmadığını, acilden buraya yönlendirdiklerini söyledim. Bana ‘Ben acilin hastasına bakmam’ dedi. Neden bakmıyorsun? Sen doktor değil misin? Sen yemin etmedin mi? O gece anneme bir iğne vurup eve gönderdiler. Benim annem gözünü açamıyordu. Ayakta duramıyordu. O halde eve gönderdiler. Annem eceliyle de ölmüş olabilir. Fakat bana o gecenin hesabını kim verecek? Annemi geri getirebilecekler mi?” diye çıkıştı.

ÇOCUKLARIM HASTANE’DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Doktorların ilgisizliği nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen Hanife Albulak’ın eşi M. Ali Albulak ise şunları kaydetti: “Eşim seçim günü sabah fenalaştı. Bir bardak su verdim. Sonra kızımı çağırdım. Annen fenalaştı dedim. O sabah hayatını kaybetti. Hastanede hiç ilgilenmediler. İlk eşimden olan çocuklarım hastaneden şikayetçi oldu.”

İKİ KEZ HASTANEYE GİTTİ SABAH HAYATINI KAYBETTİ

Hayatını kaybeden Hanife Albulak’ın üvey oğlu Ercan Albulak da yaşadıklarını şöyle anlattı: “Annem düğüne gitmek için evden çıktı. Biraz yürüdükten sonra bayıldı. Annemi bir araçla hastaneye götürdük. Hastanede muayene olduktan sonra eve geri gönderdiler. Annem o gece tekrar fenalaştı. Bu kez ambulans çağırdık ve tekrar hastaneye gittik. Yine bir iğne yapıp geri gönderdiler. Sabah da hayatını kaybetti” 

ADLİ TIP RAPORUNU BEKLİYORLAR

Aynı gece iki kez hastaneye götürülmesine rağmen, ‘Bir şey yok’ denerek eve gönderilen Hanife Albulak’ın sabah hayatını kaybedince ailesi Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde gereken ilgiyi görmediğini iddia eden acılı aile, gerekli mercilere şikayette bulunduklarını belirtirken, Hanife Albulak’ın naaşı İstanbul Adli Tıp kurumu’na gönderildi. Albulak Ailesi şimdi Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporu bekliyor.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10