TULİPACK ambalaj fabrikası açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde mayıs ayında faaliyete başlayan TULİPACK ambalaj fabrikası için dün açılış töreni düzenlendi.

Kapaklı 16.06.2015 19:04:00 0
TULİPACK ambalaj fabrikası açıldı

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bell Holding bünyesinde faaliyet gösteren TULİPACK fabrikası açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Bell Holding yönetimi, TULİPACK Genel Müdürü Bekir Öktenoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ile davetliler fabrikayı gezdi.

İLÇEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

TULİPACK fabrikasının açılış törenine katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Açılışını yaptığımız TULİPACK üretim tesisini hep birlikte gezdik. TULİPACK gıda ambalaj sektöründe kendini ispatlamış büyük bir firma. Böylesine büyük bir firmanın Çerkezköy’e gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum.”ifadelerini kullandı. Bell Holding’in Çerkezköy’de daha önce de yatırımı olduğunu hatırlatan Kubilay, “Bu ikinci yatırımları oldu. Her yatırım ilçemiz için istihdam kaynağıdır. Bu bağlamda ilçem adına kendilerine teşekkür ediyorum.”dedi.

YILLIK KAPASİTE 4 BİN 500 TON

Gıda ürünleri için kase ve kapak gibi ambalaj üretiminde bulunduklarını anlatan TULİPACK Genel Müdürü Bekir Öktenoğlu ise hem protokole hem de gazetecilere fabrika hakkında bilgiler verdi. Öktenoğlu, “Fabrikamız 6 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Bunun 4 bin metrekaresini üretim, kalan 2 bin metrekaresini de depo alanı olarak kullanıyoruz. Yıllık 4 bin 500 ton plastik işleme kapasitemiz var. Fakat bu kapasiteyi yıllık 6 bin tona çıkaracak altyapıya da sahibiz. Türkiye’nin en önemli dondurma, yoğurt, margarin ve peynir gibi gıda maddelerinin ambalajlarını üretiyoruz” bilgisini verdi.

ÇERKEZKÖY’DEN İHRACAT YAPILIYOR

Çerkezköy’deki fabrikadan ihracatta yaptıklarını hatırlatan Genel Müdür Bekir Öktenoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Üretimimizin yüzde 15’ini ihraç ediyoruz. Amacımız bu oranı ilerleyen süreçte yüzde 30’a çıkarmaktır. İhracatımızı Pakistan, Hindistan ve orta doğu ülkelerine yapıyoruz.”

HADIMKÖY’DEKİ FABRİKAYI ÇERKEZKÖY’E TAŞIYACAĞIZ

TULİPACK’ın diğer şubesinin İstanbul Hadımköy’de bulunduğunu belirten Öktenoğlu, “Eylül ayı sonuna kadar İstanbul’daki şubemizi de buraya taşıyacağız.” dedi. Fabrikanın açılışında davetlilere viyolonsel ve yan flüt eşliğinde bir de müzik ziyafeti sunuldu.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10