Trabzon TIR'ı ilgi odağı oldu!

Ramazan ayı ile birlikte Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım TIR'ı, Hayri Batur Caddesi eski Otogar'ın bulunduğu yerde Çerkezköylülerle buluştu.TIR'da Trabzon yöresinin doğal ortamd

Çerkezköy 21.06.2015 15:55:00 0
Trabzon TIR

Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım TIR’ında Trabzon yöresinde doğal olarak üretilen tereyağ, peynir çeşitleri, tulum peyniri, helva çeşitleri, reçel çeşitleri, kurabiye çeşitleri, kaşarpeyniri çeşitleri, bal çeşitleri, özellikle Trabzon’un ünlü karabalı olmak üzere daha bir çok doğal gıda ürünlerinin yanı sıra Sürmene bıçakları, kemençeler, bakır sürahi, çaydanlık, cezve, sahan, tas, tava çeşitleri ve Trabzon yöresine has yöresel kıyafetlerin satışı yapılıyor.

 

AMACIMIZ TRABZON DEĞERLERİNİ ÜLKE ÇAPINDA TANITMAK

 

Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım TIR’ı sorumlusu Kutluhan Aksoy, amaçlarını Tarabzon yöresine ait gerçek doğal ürünlerin tanıtımını Türkiye çapında yapmak olduğunu belirtti. Aksoy, TIR’da gazetemize yaptığı açıklamada şunları anlattı: “Ülkemizde bir çok il ve ilçelerde Trabzon’la yakından uzaktan ilgisi olmayan ürünler satılması ve bu konuda devamlı şikayetlerin bulunması nedeniyle Trabzon Kültür ve Turizm değerleri Derneği olarak Trabzon Valiliğimizin katkı ve destekleriyle Trabzon ürünlerini ülke genelinde satışını yaparak tanıtımını yapmak için Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım TIR’ı Türkiye’yi gezmeye başladı. Çerkezköy bizim 24’ncü durağımız oldu. 5 gündür sabah saat 08.00 akşam 23.00’e kadar satış yapıyoruz. Amacımız gerçek Trabzon ürünlerini başka şehir insanları ile tanıştırmak. Trabzon ürünü diye bu gün birçok yerde satılan ürünler Trabzon ürünlerini zedeleyici olduğu için Trabzon Valiliğimizin organizasyonu ile yöresel ürünlerimizi Türkiye’yi gezerek insanlarımıza tanıtıyoruz.”

 

ÇERKEZKÖYLÜLER TIR’A YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

 

Trabzon TIR’ına Çerkezköylüler’in yoğun ilgi göstermesi kendilerini oldukça memnun ettiğini söyleyen Kutluhan Aksoy,“Çerkezköy halkı tahmin ettiğimiz ilgiden daha çok ilgi gösterdi.İnşallah ilerleyen zamanlarda yine Çerkezköy’e gelmeyi umut ediyoruz. Çerkezköy’den sonraki 25’nci durağımız İstanbul’un Esenler ilçesi olacak. Ardından da Çorlu’ya geleceğiz. Çerkezköy’de bulunduğumuz 5 günlük süre içinde ürünlerimizden alamayanlar Çorlu’ya geldiğimizde temin edebilirler.”dedi.

 

Çerkezköy Haber/CEM BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10