Askıda ekmek var!

Çerkezköy'de Gazi Osmanpaşa Mahallesi'ndeki Çevikoğlu Fırın, ihtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz ekmek dağıtımı için 'Askıda ekmek' uygulaması başlattı. Ramazan ayı

Çerkezköy 28.06.2015 16:01:00 0
Askıda ekmek var!

Çevikoğlu Fırın sahibi Oğuzhan Çevik, “Hiç kimse ekmeksiz kalması ihtiyacı olan askıdan alsın” yazılı afişi dükkanının camına asarak ihtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyor.

İHTİYACI OLAN ASKIDAN EKMEK ALSIN

Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’da bulunan Çevikoğlu Fırın’da başlatılan ‘Askıda ekmek’ uygulaması dikkat çekiyor. Fırın sahibi Oğuzhan Çevik, Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek vermek için başlattığı uygulamayla, isteyen askıdaki ekmeği alıp gidiyor. Fırının giriş kapısına “Hiç kimse ekmeksiz kalmasın ihtiyacı olan askıdan alsın” yazısını yapıştıran Çevik, amacının reklam değil sadece ihtiyaç sahiplerine uygun bir tarzda yardımcı olmak.

HAYIRSEVERLER PARASINI ÖDÜYOR!

Bu uygulamaya Ramazan ayının ilk gününden itibaren başladıklarını dile getiren fırın sahibi Oğuzhan Çevik, “Hiç kimse ekmeksiz kalmasın ihtiyacı olan askıdan alsın” uygulamasına hayırseverlerin destek çıktığını belirtti. Çevik, “Bu uygulamada, hayırsever vatandaşlarımız, parasını ödeyerek askıya ekmek bırakıyor. Daha sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da gelip buradan ihtiyaçları kadar ekmeği ücretsiz alıyorlar.”dedi.

ASKIDA YOKSA BİZ VERİYORUZ

Askıda ekmek uygulamasının henüz yeterince duyulmadığını dile getiren Çevik, “Ramazan Ayı’nın ilk haftasında 200’e yakın ekmeği ücretsiz verdik. Askıda ekmek olmadığı zamanlarda da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı geri çevirmiyoruz. Askıda ekmek yoksa biz kendimiz ekmek veriyoruz. Ayrıca askıda bekleyip bayatlayan ekmekleri de tazeleri ile değiştiriyoruz. Kesinlikle bayat ekmek vermiyoruz.”diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ MAHÇUP OLMUYOR

Uygulamanın önemine dikkat çeken Çevik, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ekmek isterken kendilerini mahcup hissediyorlar. Biz de onlar kendilerini mahcup hissetmesinler ve rahatça alabilsinler diye fırınımızın önüne ekmek dolabı koyduk. Fırın açık olduğu sürece de buradan ihtiyaç sahiplerine ekmek vereceğiz inşallah." İfadelerini kullandı.

Çevik, hayırsever vatandaşların da yapılan uygulamayı takdirle karşıladığını, destek amaçlı para üstü almadıklarını bu para üstünün askıda ekmeğe dönüştüğünü kaydetti.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10