Ücretli park için esnaf ne dedi

Çerkezköy'de geçtiğimiz hafta start alan ana cadde ve yollarda park edilen araçlar için ücret uygulaması ile ilgili esnafın görüşlerini aldık. Esnaf, uygulamayı olumlu görürken, ücretlerde indirim

Çerkezköy 28.06.2015 16:05:00 0
Ücretli park için esnaf ne dedi

Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu TEK Park’ın Çerkezköy’de ücretli otopark uygulaması esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandı. Pilot Cadde olarak ilk uygulama ilçenin en işlek caddesi Atatürk Caddesi’nde başlatıldı. Önümüzdeki günlerde de diğer caddelerde uygulama başlatılacak. Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi esnafı ücretli otopark uygulamasından memnun olduklarını, işyerlerinin önüne rastgele artık araç park edilmediğini söylüyor. Atatürk Caddesi’ndeki uygulamanın Öztrak Caddesi’ni hiç etkilemediğini de belirten esnaf bakın uygulamayla ilgili neler söylüyor:

YOĞUNLUK ARTMADI

Sedat Salman (Çay Ocağı İşletmecisi)- Çerkezköy’de ilk olarak ücretli oto park uygulamasının Atatürk Caddesi’nde başlamasıyla birlikte Öztrak Caddesinde yoğunluk yaşandığı yönündeki söylentiler tamamen yalan. Bu cadde he zaman aynı yoğunlukta! Atatürk caddesinde ücretli oto park uygulaması olmadan önce de aynı idi şimdi de aynı. Bu cadde de uygulama yapılırsa o zaman biraz rahatlar düşüncesindeyim. Ama bazılarının dediği gibi Atatürk Caddesi’ndeki uygulamadan kaçanlar Öztrak Caddesi’nde yoğunluğa sebebiyet veriyor sözleri doğru değil. Bu bence siyasi bir tavır ve Atatürk Caddesi’ndeki bazı esnaf arkadaşlarımızın ise sakın park ücreti ödemeyin demelerini duydum. Bu da çok yanlış! Ücretli otopark uygulamasından esnaflar olarak genelde çok memnunuz. Aslında bu uygulama Çerkezköy’de geç kalınmış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Caddelerde araç parklarından trafik keşmekeşliği yaşanıyordu. Üstelik acil durumlarda ambulans dahi zar zor geçmekteydi. Bu uygulama nedeniyle bazıları yaygara koparanlar var. Bunu da siyasi malzeme yapıyorlar. O zaman onlara da bu konuda yasayı kimin çıkarttığını hatırlatmak gerekiyor. Kim ne derse desin uygulama çok iyi oldu.

UYGULAMA İYİ OLDU

Engin Aydın (Uğur Otomotiv-) - Uygulama tek kelime çok iyi oldu ve son derece de memnunuz. Bu ücretli otopark uygulaması caddelerdeki trafik akışını rahatlattı. Önümüzdeki birkaç gün içinde de bizim bulunduğumuz caddede de uygulama yapılacakmış. İyi olacak. En azından caddelerdeki fuzuli otopark işgalleri ortadan kalkacak. Atatürk Caddesi’nde uygulama başlamasıyla birlikte Öztrak Caddesi’nde değişen bir şey olmadı.

ÖZTRAK CADDESİ ETKİLENMEDİ

Osman Çinte (Evin Oto Galerisi )- Öztrak Caddesi uygulama dolayısıyla etkilenmedi. Bu caddenin yoğunluğu zaten kendine has şekilde devam ediyor. Atatürk Caddesi’nde başlatılan ücretli oto park uygulaması esnaf için çok iyi oldu. Bu caddede de işyerimiz var. Özellikle işyerlerinden alışveriş yapacak olan kişiler dükkan önlerinde park yapacak yer bulamıyordu. Park yeri bulmak için şehir içinde birkaç tur atıyorlardı. Özellikle gıda satan ya da lokanta gibi işyerlerine arabası olanların çoğu park edemediği için müşteri kaybetmekteydi. Aslında bu uygulama ekonomik yönden de Çerkezköy esnafına artı kazandırdı.Ben ve benim gibi düşünen bir çok esnaf arkadaşımız bu uygulamadan memnun.

ÜCRETLER BİRAZ DÜŞÜRÜLÜRSE İYİ OLUR!

Hasan İlmez (Servisçi)- Kim ne derse desin bu uygulama ilçemizin trafiğini çok rahatlattı. Trafik acısından çok iyi oldu. Uygulamayla birlikte kentimizde trafik düzene girdi. Özellikle de 15-20 dakikalık tolerans uygulamasının da olması çok iyi. En azından bu süre içerisinde bir işyerinden işini hemen halledip çıkıp gidiyorsun. Bu uygulamaya herkes alışacak. Ücretler biraz daha düşürülürse daha iyi olur kanaatindeyim. Yetkililerin ücreti daha makul düzeye indireceklerine de inanıyorum.

YARIM SAAT ÜCRETSİZ OLSUN!

Ömer Doğan (Parkeci )- Atatürk caddesi esnafı olarak bende uygulamadan memnunum. Ancak ilk yarım saat ücretsiz olsun. Diğer saat uygulamalarında da indirim yapılsın. Ayrıca esnafların birer araçlarından da ücret alınmasın! Bu konuyu da özellikle Tek Park yetkilileri değerlendirmeli. Eğer bu taleplerimiz değerlendirilip indirim yapılırsa çok daha iyi olur. İşyerlerine ve evleri cadde üzerinde olanlara bu mutlaka yapılmalı diyorum.

ÜCRET 4 TL’DEN 2 TL’YE DÜŞÜRÜLSÜN

Şahin Aktürk (Pera Pastanesi Sahibi)-Ücretli Oto park uygulamasından esnaf olarak memnunuz. Benim Tek Park yetkililerine önerim olacak. O da yarım saat ücretsiz olsun ve bir saat ücreti 4.00 TL’den 2.00 TL’ye düşürülsün ve diğer ücretlerde de indirim yarıya düşürülmesinin daha uygun olacak kanaatindeyim. Eğer ücretler yarıya düşürülürse hiçbir zaman hır gür de yaşanmaz düşüncesindeyim. Bir de işyerlerinin araçlarına mevcut ücretlerin dörtte bir fiyatının uygulanmasının da daha iyi olacağı görüşündeyim.

KAZALARDA AZALDI

Aşkın Avşar (Avşar Saat Galerisi)- Uygulamadan bir esnaf olarak bende çok memnunum. Uygulama olmadan önce Atatürk Caddesi’nin bir çok kesiminde park halindeki araçları park yerinden çıkarken ya da park ederken maddi hasarlı kazalar çok sık yaşanıyordu. Öyle ki hemen hemen her gün bu kazalar meydana gelmekteydi. Bu uygulamayla birlikte kazalarda ortadan kalktı. Dükkanlarımızın önü de açıldı. Temizlik görevlileri araç yoğunluğundan caddelere park eden araçların olduğu yerlerde doğru dürüst temizlik yapamıyordu. Şimdi caddelerimizde pırıl pırıl oldu. Kentimizin yüzü açıldı. Esnaf olarak bizler memnunuz! Uygulanan fiyatların indirilmesinden yanayım.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10