Görme engelliler yollarını istiyor!

Kaldırımlara bir medeniyet göstergesi olarak yapılan ancak bir türlü korunamayan engelli yürüme bandı darmadağın olurken, görme engelliler yollarını geri istiyor

Çerkezköy 29.06.2015 17:06:00 0
Görme engelliler yollarını istiyor!

Görme engelliler için kaldırımlara yapılan işaret levhalarının yeniden yapılması isteniyor. Son iki yıl içerisinde yapılan görme engelli güzergahlarının önemli bir bölümü kırılıp, sökülme sonucu ortadan kalkarken, kısmen bazı bölümler duruyor. Görme engelli vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için ve yön bulmaları için  Atatürk Caddesi’nde yaya kaldırımlarına yapılan görme engelli yolunda işaret levhalarının bozularak kalması ve aralarında uzun mesafeler açılmasıyla birlikte görme engelli vatandaşların ulaşımını büyük ölçüde aksatıyor.

BOZUK YERLERİN YAPILMASI İSTENİYOR

Görme engelliler yaya kaldırımlarındaki görme engelli yolunun bozulmuş olması nedeniyle çok güçlük çektiklerini ve bu yolun öncelikle onarılmasını istiyor. Görme engelliler, “Çerkezköy’ün en işlek ana caddesi olan  Atatürk Caddesi'nde görme engelliler için kabartmalı, hissedilebilir yürüyüş yolunda yer yer meydana gelen bozulmalar nedeniyle çok mağdur durumdayız. Belediye Başkanımızdan bu yolu bir an önce yapmasını talep ediyoruz.”diye konuştu.

GÖRME ENGELLİLER NASIL ULAŞIM SAĞLIYOR

Belediye tarafından yaya kaldırımının kenarına döşenen kabartmalı taşlar, ayakla ve görme engellilerin kullandığı bastonla çok kolay hissedilebiliyor. Yaklaşık iki kilometre uzunluğunda yapılan yol, otobüs duraklarına ve yaya geçitlerine doğru görme engelli vatandaşları yönlendiriyor. Yolun yürüme kısımlarında uzun kabartmalar yer alırken durma ve yön değiştirme kısımlarında ise noktasal şekilde yer alıyor.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10