Adnan Kahveci'ye yakışmıyor!

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Adnan Kahveci'den adını alan Çerkezköy'ün bir dönem en önemli çay bahçesi şu günlerde mezbelelik olma yolunda!

Çerkezköy 29.06.2015 17:18:00 0
Adnan Kahveci

Adnan Kahveci Parkı el atılmayı bekliyor. Türk siyasetine damgasını vuran 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde prensi olarak anılan Adnan Kahveci’nin ismi verilen park maalesef içler acısı durumda. Gün geçmiyor ki kavga dövüşlerin de yaşandığı Adnan Kahveci Parkı görenleri şaşkına çeviriyor.

ADETA ÇÖPLÜK YUVASI HALİNE GELDİ

Çerkezköy Hükümet Konağı arkasındaki Adnan Kahveci Parkı’nın hali, görenlerin şaşkına çeviriyor.  Çerkezköy’de yeşilliği ile dikkat çeken Adnan Kahveci Parkı adeta bir çöplük yuvası haline geldi. Gündüzleri alkoliklerin mesken tuttuğu park, hava karardıktan sonra ise adeta fuhuş yuvası haline geliyor. Parkın içi içki şişeleri ve çöplerle dolup taşıyor. Bir dönem özel işletmeciler tarafından işletilen ancak 2008 yılından itibaren kaderine terk edilen park ıssız bir hal aldı. 7 yıl kadar Çerkezköylülerin hizmetine açık tutulan park ailesi ile birlikte vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak yeri oluyordu.

BELEDİYENİN REKREASYON PROJESİ İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Adnan Kahveci Parkı’nın birkaç yıl önce şartlara uyulmadığı gerekçesi ile işletmeciden alındığını belirten Belediye yetkilileri, “Bu alan, bizim Rekreasyon Projemiz içinde yer alıyor. Biz projeyi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk. Proje ile ilgili şu anda ihale çalışmaları yapılıyor. Temennimiz en kısa zamanda bu çalışmaların tamamlanması, ihaleye çıkılması ve proje yapım çalışmalarının başlamasıdır” dediler.

ADNAN KAHVECİ’NİN ADINA YAKIŞMIYOR

Bu arada Çerkezköylüler Adnan Kahveci’nin adını taşıyan parkın içler acısı halinin bir an önce düzeltilmesini istiyor. Bu talep içinde “Adnan Kahveci’nin adına yakışmıyor.”diye konuşan Çerkezköylüler, Hükümet Konağı önünde yapılan peyzaj çalışmasının bir benzerinin park için de yapılabileceğini kaydediyor. Çerkezköy Belediyesi’nin Rekreasyon Projesi’nin hayata geçmesi için sabırsızlanan halk, en azından o güne kadar parkta gerekli güvenlik önlemleri alınıp genel bir temizlik yapılmasını istiyor.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10