Otopark için Büyükşehir bize görüş sundu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'de önemli sorunlardan biri olan otoparkla ilgili dün önemli açıklamalarda bulundu. Akay, otopark sorunu Büyükşehir ile birlikte çözeceklerini söyl

Çerkezköy 29.06.2015 17:20:00 0
Otopark için Büyükşehir bize görüş sundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Tokuçlar Sokak üzerine yapılması planlanan yer altı otoparkı için proje çalışmaları hakkında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamalarda bulundu.

OTOPARK AÇIKLAMASI

Dün basın mensuplarına bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan haberde  ‘Yapılması planlanan ve proje aşamasında olan yer altı otoparkının Şelale Aile Çay Bahçesi’nin bulunduğu alana yapılması planlanıyor. En kısa zamanda da proje hakkında Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri gerekli açıklamaları yapacak’ diye bir haber çıkmıştı. Atatürk Caddesi’nin durumunun rahatlatacak bu yerle ilgili Büyükşehir Belediyesi bize görüş sundu. Alanın otopark için önemli olduğunu, bu sokakta bulunan işletmelerin ihalelerinin ise devam ettiğini söyledik. Bundan sonra süreç devam edecektir. Yer ile ilgili işletmenin de durumuna bakılacak. İşletmenin sözleşmesi ise 2016 yılı sonunda bitecek.” dedi.

 “EN DÜŞÜK ÇERKEZKÖY ALIYOR”

Çerkezköy içinde imar ile alınan otopark ücretlerinin bulunduğunu kaydeden Akay “Bu otopark ücretleri ayrı bir havuzda toplanıyor ve her ilçede toplanan otopark parası o ilçede otopark olarak kullanma zorunluluğu var. Ücret tarifesinde Tekirdağ’ın en düşük ücretini biz alıyoruz. Bu rakamlar kasım ayında revize edilecek. Örneğin Çerkezköy’de bir binada otopark ücreti 180 TL iken, Çorlu’da bu rakam bin 300 TL’ye çıkıyor. Kısacası Çerkezköy en düşük ücreti ödüyoruz. Böyle Büyükşehir yasası söz konusu iken otopark yatırımı için kazandırılması için bu yeri önerdik.” dedi.

“İŞLETME SAHİBİNİN BOŞALTMASINI BEKLİYORUZ”

Atatürk Caddesi ile Uğur Mumcu Caddesi arasında yapılan otopark ile ilgili de çalışma yapılacağını söyleyen Akay, “Akbank yanındaki otoparkı yerin altına indirmeden portatif bir yer yapacağız” diye konuştu. Gazetecilerin Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı yanında bulunan Çay Bahçesi’nin akıbeti hakkında soru yöneltmesi üzerine konuşan Akay, “Bu parkları vatandaşların kullanıma açabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Gazi Osman Paşa Mahallesi muhtarlık yanında bulunan Ada Çay Bahçesi’nin ihale süreci bitiyor. Çay bahçesinin yazılarını yazdık, bu ayın sonunda da ihalesi doluyor. İşletme sahibinin de boşaltmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10