Askerini kurtarmak isterken birlikte şehit oldular

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ndeki Hezil Çayı'na mevzi kazarken düşen askerini kurtarmak için suya atlayan ve şehit olan 23 yaşındaki Zafer Çan'ın Kapaklı'da yaşaya

Çerkezköy 1.07.2015 00:33:00 0
Askerini kurtarmak isterken birlikte şehit oldular
KAHRAMAN 
Irak sınırında bulunan Yeşilova Köyünde bulunan Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli ismi öğrenilemeyen bir asker, Hezil Çayı kenarında mevzi kazarken bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Yanında bulunan Uzman Çavuş Zafer Çan ise askerini kurtarmak için hemen suya atlayınca, her ikisi de debisi yüksek olan Hezil Çayı'nda sürüklenmeye başladı. Çevredeki diğer askerler ve vatandaşlar tarafından sudan çıkartılan askerler, hemen Van Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 
KAPAKLI’DAKİ AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI
2 ay önce er olarak askerliğini tamamlayan ve ardından orduda kalarak Uzman Çavuşluğa geçiş yaptığı öğrenilen şehit Zafer Çan’ın Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi üzerindeki eve 2 hafta önce Saray’dan taşınan ailesine acı haberi sağlık ekipleri ile birlikte gelen Saray Garnizon Komutanı Kurbay Albay Nuri Taştekin verdi.
Çocuklarının şehit olduğunu öğrenen baba Ayhan ve anne Selime sinir krizi geçirdi. Acılı aileyi yakınları ve komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Uzman Çavuş Zafer Can için bugün saat 11.00'de Van'da tören düzenlenecek. Ardından Çan'ın naaşı uçakla Çorlu'ya getirilecek ve daha sona memleketi Saray'da  ikindi vakti kılınacak cenaze namazınından sonra burada defnedilecek.
 
Haber/Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10