Vali Salihoğlu'ndan anlamlı iftarlar

Vali Salihoğlu eşi Sabiha Salihoğlu ile birlikte son iki gün üst üste anlamlı iki iftar programına katılarak, gönül aldı. Vali Salihoğlu, önce şehit aileleri ve gazilerle daha sonra ise koruyucu ailelerle iftar

Tekirdağ 1.07.2015 22:08:00 0
Vali Salihoğlu

Vali Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, iki özel iftar programında misafir ağırladı. Vali Salihoğlu önce şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi önceki günde Koruyucu Ailelerle iftarda bir araya geldi

ŞEHİT AİLELERİ İLE İFTARDA BULUŞTU

Tekirdağ Otelcilik ve  Turizm  Meslek Lisesi’nde düzenlenen iftar programında, İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından iftar duasının okunmasının ardından Vali Salihoğlu bir konuşma yaptı. Vali Salihoğlu, 

“Herkese iyi akşamlar ve hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bugün Ramazan ayının 12. günündeyiz. Böyle güzel bir Ramazan akşamında, sizlerle bir araya gelmekten ve sizlerle birlikte oruç açmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Ülkemizde hemen hemen her ailede şehit ya da gazi var.  Balkanlar’da, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Çanakkale’de dedelerimiz şehit olmuş. Bizler o dedelerin torunlarıyız. Bizler, şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız.”diye konuştu.

PROTOKOLDE İFTARA KATILDI 

Davetlilerin her birine katılımlarından ötürü teşekkür eden Vali Salihoğlu, “Bu ülke bizim malımız değil torunlarımızın malı, bizlere de dedelerimizden miras kaldı.  Bu ülkeyi korumak, güçlendirmek,  kalkındırmak, zenginleştirmek hepimizin ortak görevidir. Bu akşam bizlere katılan ve katılamayan ilimizdeki tüm gazilerimize ve onların ailelerine, şehit ailelerine, yakınlarına, eş ve çocuklarına hayırlı ramazanlar diliyorum.” dedi.

Vali Enver Salioğlu ve eşi Sabiha Salioğlu’nun yanı sıra iftara Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve eşi Düriye Erkek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hakan Saraç ve eşi Figen Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

KORUYUCU AİLELERLE İFTAR ETTİ

Vali Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu önceki akşam da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında Koruyucu Ailelerle bir araya geldi. İftar programında konuşan Vali Enver Salihoğlu Koruyucu Ailelerin ne kadar önemli bir görevi üstlendiğini vurguladı.

 Vali Salihoğlu, “Herkese iyi akşamlar ve hayırlı Ramazanlar diliyorum. Böyle güzel bir Ramazan akşamında, sizlerle bir araya gelmekten ve sizlerle birlikte oruç açmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Değerli aileler, çok kutsal bir görev yaptığınızın farkında olduğunuzu zannediyorum. Biliyoruz ki annelik sadece biyolojik yolla olmuyor. İyi insan olmak annelik için en temel vasıf. Burada bulunan tüm annelerimiz bu vasfı fazlasıyla taşıyor. İlimizde, 52 ailemiz koruyucu aile görevini üstlenmiş. İnşallah sayıları artar.”diye konuştu.

SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Koruyucu Ailelere teşekkür eden Vali Salihoğlu, şunları kaydetti: “Korunmaya muhtaç çocuklarımızla ilgili çeşitli programlar var, sevgi evlerimiz var. Devletimiz bu konuyla ilgili olarak önemli politikalar yürütüyor. Yine de dezavantajlı gruplara rastlıyoruz. Sizler gibi değerli aileler, bu çocuklarımızın yetişmesine katkı sağlıyor ve onların da topluma iyi bir fert olarak kazandırma gayreti içinde oluyorsunuz. Koruyucu ailelerimizin yetiştirdiği, desteklediği bir çocuğumuz, bu yıl okullunu birincilikle bitirdi. Görüyorsunuz çocuklar destek görünce neleri başarabiliyor. Bizler de bunları duyunca çok mutlu oluyoruz. Sizlere teşekkür ediyorum. Bu akşam sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. İnşallah bu tür toplantılar, programlar gelecek yıllarda da devam eder ve bu topluluğun sayısı artar. Herkese hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”  

Çerkezköy Haber

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10