Luka programlı muhasebe kursu bitti

İŞ-KUR Çerkezköy Merkez Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Luka Programlı Muhasebe Kursu dün sona erdi. Nisan ayında başlayan 29 kişinin ka

Çerkezköy 2.07.2015 16:46:00 0
Luka programlı muhasebe kursu bitti

Çerkezköylü Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeciler Rüstem Tuna, Aydın Şanlı ve Nurcan Karaca’nın kurs öğretmenliğini yaptığı Luka Programlı Muhasebe Kursu’na katılanlar artık iş bulmakta zorlanmayacak. Kur öğretmenleri, kursiyerlerin bu kurs sayesinde önemli bir meslek sahibi olduklarını vurguladı.

KURS ÜÇ AY SÜRDÜ

Kurs öğretmenlerinden Mali Müşavir  ve Serbest Muhasebeci Rüstem Tuna Luka Programlı Muhasebe Kursu hakkında bilgi verdi. Rustem Tuna, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün İŞ-Kur iş birliğiyle gerçekleşen bu Luka Muhasebe kursumuz çok verimli geçti. Özellikle Kursa katılan tüm kursiyer kardeşlerimiz kurs başından sonuna kadar çok istekli olarak dersleri takip ettiler. Nisan ayı başında başlayan kursumuz bu gün 2 Temmuz itibariyle sona ererken yaklaşık üç ay sürdü. Verimli geçen kursta, kursiyerlerimizin azim ve istekli olmalarından memnun kaldık.”dedi.

KURSİYERLER NELER ÖĞRENDİ

Kurs öğretmeni Tuna, kursta verilen bilgilerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunarak, “Kursiyerlerimiz kursta öğrendikleri ve bir işyerine işe girdiklerine rahatça yapabilecekleri işler  şunlar: 1-Ön muhasebe işlemleri yapmak. 2-Defter ve belgeleri temin ve tasdik ettirmek.3-Fatura ve fatura yerine geçen belgeleri düzenlemek.4-İşletme defteri düzenlemek. 5-Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan belgeleri düzenlemek ve menkul kıymetleri seçmek. 6-Bilanço düzenlemek. 7-Büyük defter ve mizan düzenlemek.8-Varlık hesaplarını kaydetmek (Kasa, Banka, Çekler gibi). 9-Kaynak hesaplarını kaydetmek (Banka kredileri, Satıcı Cari, Sermaye Hs. gibi)10-Cari hesap işlemleri yapmak.11- Çek senet takibi yapmak.12-Ticari defterlerin, fatura ve belgelerin dosyalanması ve arşivlenmesi.”

KURSA KATILANLAR RAHATLIKLA İŞ BULUYOR

Tuna, Luka Muhasebe kursuna katılan ve başarıyla kursu bitiren tüm kursiyerlerin birçok kurum, kuruluşta ve buna benzer bir çok işyerinde rahatça iş bulabileceklerini, her birinin de işyerlerinde rahatça istihdam ederek çalışabileceklerini vurguladı. Tuna şunları kaydetti: “Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kursiyerler öğrendi. Muhasebe ve Finans alanında:  finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurumların, kuruluşların ve şahıs işletmelerinin genel muhasebe işlemlerini yapabilirler. Şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri ve benzeri yerlerde muhasebe yardımcı elemanı olarak rahatlıkla çalışabilirler.”

Kursa katılanlar ise, ‘Altın bilezik’ olarak görüyor.  Kursiyerler, “Luka programlı muhasebe kursuna iyi ki katılmışız. Gerçekten bu kursta çok zengin bilgiler edindik. İş için bir işyerine iş için artık rahatlıkla baş vurabiliriz. Çünkü Artık kendimize güveniyoruz.  Bu kursta çok şey öğrendik. Kendimizi geliştirdik. Kurs hocalarımız bizleri çok iyi eğitti.”dediler. Bu arada kursiyerler İşkur Merkez Müdürlüğü’ne de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10