Kapaklı meclisi toplandı

Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 14.00'de Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan toplantıya mazeret bildiren Fatih Önkol ve

Çerkezköy 2.07.2015 16:48:00 0
Kapaklı meclisi toplandı

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Toplantı öncesi Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde şehit olan Uzman Onbaşı Zafer Çan’ı rahmetle anan Kapaklı Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı İrfan Mandalı, “Şehidime rahmet yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Maalesef ülkemizde böyle durumlar yaşanıyor, bundan sonra olmaması temennisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

“HAKKANİYETLİ BİR DURUMDUR”

İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından meclise sunulan dilekçeler görüşüldü. Kapaklı spor kulüpleri olan Sitespor Futbol Takımı ve Değirmencispor Taekwondo Takımı’nın ülke genelinde elde ettiği başarılardan dolayı ödüllendirilmesi görüşüldü. Dilekçenin görüşüldüğü esnada söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz verilen ödüllerin belirlenip sonra oylama yapılmasını savundu. Spor kulüplerine başarısından dolayı ödüllendirmek meclisin görevi olduğunu kaydeden Yılmaz “Belediye Başkanına yetki verilmesi yerine plan bütçeye havale edip verilecek ödülleri bilerek oylama yapmamız daha hakkaniyetli bir durumdur.  Kime ne verildiğini biz bilmiyoruz, sadece ödüllendirilsin diye onay veriyoruz. Sıcağı sıcağına bu dilekçeye evet dersek, sıcak yerlerde bize de hesap sorarlar” açıklamasında bulundu.

“MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL YAPACAK”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz’ın çıkışı üzerine konuşan Mandalı “Kime ne verdiğimizi herkes biliyoruz. Bana sizler yetki de verseniz oturup kulüp başkanları ile konuşuruz” dedi. Dilekçenin görüşülmesinin ardından yapılan oylamada spor kulüplerinin ödüllendirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde 2015 yılı meclis tatili görüşüldü. Meclis tatilinin Ağustos ayında yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONU KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı’da yeni yapılan Hacılar Çeşmesi Parkı’na Süleyman Demirel ve bir diğer yapımı devam eden Kurt Kapanı Parkı’na ise Bülent Ecevit ismi verilmesi talebi AK Partili meclis üyelerinin red oylarına karşılık CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Mahalli İdareler Hizmet Derneği MİHDER tarafından 5-12 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan Küba İmar, Şehircilik ve Belediye Hizmetleri İnceleme ve Tetkik Gezisi Programı’na katılacak kişiler belirlenirken, gündemin son maddesinde imar komisyonuna havale edilen konular görüşüldü.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10