Kapaklı'da anlamlı iftar

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, önceki akşam iftarda şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Kaymakam Gürbüz, "Kendi evlatlarım da dahil bu vatana ve millete kurban olsunlar" sözleriyle herkesi duy

Çerkezköy 2.07.2015 16:50:00 0
Kapaklı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Kapaklı ve mahallelerinde yaşayan şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.

İFTAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Önceki akşam Kapaklı Lidya Wedding Garden’da düzenlenen iftar programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Salih  Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyeleri,  muhtarlar, Kaymakamlık personeli ile şehit aileleri, gazi ve yakınları katıldı.

MİSAFİRLERİNİ KAPIDA KARŞILADI

İftar yemeği öncesinde ev sahibi Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve eşi Esra Gürbüz  tüm konuklarını tek tek karşıladı. İftar yemeğinde kurum amirleri farklı masalarda oturarak şehit aileleri ve gazi yakınlarıyla orucunu açtı. İftar sonrasında İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın yaptırdığı duaya tüm davetli ve protokol hep birlikte ‘amin’ dedi.

“ADET EDİNMİŞİMDİR”

Yapılan duanın ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz bir konuşma gerçekleştirdi. Her yıl Ramazan ayında bir kere şehit ailelerine ve gazi yakınlarına iftar vermeyi adet edindiğini kaydeden Gürbüz, “Bu iftarda hem bir sevinci hem üzüntüyü birlikte yaşıyoruz. Şehit ailelerimizin gözlerinin içine baktığımda hala evlat acılarını görmemek mümkün değildir. Bugün bir şehit kardeşimizi de toprağa defnettik. Uzman Onbaşı iken kahramanlık örneği göstererek suda boğulmak üzere olan bir erimizi kurtarmak için şehit olan Zafer Çan’ı memleketi Sefaalan’da defnettik. Allah rahmet elesin. Kederli ailesine de baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.

“BİRİLERİNİN KURBAN OLMASI GEREKİYOR”

Bir toprağın vatana dönüşmesi için şehitlerin kanının dökülmesi gerektiğini kaydeden Kubilay “Birilerinin de kurban olması gerekiyor. Onlar da şehitlerimizdir. Bizler ne kadar çok üzülsek de anne ve babalarının üzüntüsünü de anlamaya çalışmakla birlikte çok büyük bir hüzündür. Allah kimseye evlat acısı ile sınamasın. Gazilerimiz kahramanlıklarını her zaman ispat etmişlerdir. Vücutlarında ki yaralar onların en büyük nişanlarıdır. Bugün huzurla yaşamamızı sağlayan başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehit ve gazi olmuş bütün herkesi rahmet ve minnet ile anıyorum.” dedi.

GAZİLERDEN PLAKET

Vatanın önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Gürbüz, “Devletimiz ilelebet var olacaktır. Bu cesareti ve özgüveni her zaman göstereceğiz. Kendi evlatlarım dahil bu vatana ve millete kurban olsunlar. Ülke olarak zor günler geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Birlik ve beraberliği Ramazan ayında asla unutmamak her zaman el üstünde tutmak gerekiyor. Bu bereketli ayın ülkemize birliğine ve beraberliğine vesile kılmasını diliyorum. Hepinize bu yemeğe geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.Programın sonunda ise  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan desteklerinden ötürü Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali  Gürbüz’e plaket takdim etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10