Uygur Türkleri için eylem yapacaklar

Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik zulüm ve işkencelerini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenleyecek.

Çerkezköy 3.07.2015 17:04:00 0
Uygur Türkleri için eylem yapacaklar

PROTESTO EDECEKLER

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üyeleri 5 Temmuz Pazar akşamı saat 22.00’de Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yaptığı zulmü protesto edecek.

PAZAR GÜNÜ 22.00’DE DÜZENLENECEK

Facebook üzerinden “Doğu Türkistan için El ele” etkinliği kurduklarını kaydeden Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın, “Değerli arkadaşlarım Çinli şeref yoksunlarının yaptıklarına dayanan yürek varsa dayansın. İnanıyorum ki bu zulmü hiçbir arkadaşımız sinesine çekemez. Yıllardır sömürülen, soykırım yapılan Doğu Türkistan bu mübarek ayda ibadet ettikleri için çeşitli işkencelere maruz kalıyorlar. Bir nebze din kardeşlerimizin yanında olmak için Pazar günü saat 22.00’de Çerkezköy Belediye meydanında toplanıp tepkimizi dile getireceğiz. Dernek binamızda düzenleyeceğimiz iftar programının ardından dernek üyelerimizle birlikte iftardan sonra meydana gideceğiz. Cumhuriyet Meydanında ki programda Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra basın açıklaması yapılacaktır. Bütün vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10