Yüceer'de Sivas'a gitti

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Sivas katliamının yıldönümünde çok sayıda partiliyle birlikte Sivas Madımak Otel'inde düzenlenen törene katıldı.

Çerkezköy 3.07.2015 17:05:00 0
Yüceer

KARA LEKE DÜŞMÜŞTÜR

Sivas’ta düzenlenen anma törenlerine katılan Milletvekili Candan Yüceer, “Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te aralarında ozanlarımızın, yazarlarımızın, aydınlarımızın bulunduğu 35 canın katledilmesi tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Aradan geçen 22 yıl içerisinde Devlet kendinden beklenen sorumluluğu yerine getirecek bir irade ortaya koyamamış, katliamın gerçek sorumluları ne ortaya çıkarılabilmiş, ne de yargılanabilmiştir.Yakın tarihimizin en karanlık ve acı olaylarından bir olan Madımak’ın ateşi vicdanı olanların, adalete inananların yüreğinde yanmaya devam etmektedir.”dedi.

SİVAS, ÇORUM, MALATYA, MARAŞ…

Sivas katliamının yıldönümünde yaşananlara tepki gösteren Candan Yüceer, “Hepsi insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçtur. Bu ülkenin, ‘ben insanım’ diyen ve vicdanı olan herkesin acısı, ortak yarasıdır ve asla unutturulamaz.Bu katliamları zaman aşımları ile aklamaya çalışanlar bilmelidir ki, halkın vicdanında Sivas katliamı zaman aşımına uğramayacaktır. Katliamlar, canlarımızı yok etse de, eşit, özgür, bağımsız ve demokratik bir ülkeye olan umudumuzu asla yok edemeyecektir.”diye konuştu.

Mezhep ve etnik siyasetine karşı çıkan Yüceer, “Farklı olanı, kendinden olmayanı öteki sayan ve onu yok etmekten çekinmeyenler, mezhep ve etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapanlar, toplumsal huzursuzluğu artıranlar, ayrıştırıcı dil ve uygulamalarla mezhepçilik üzerinden siyaset yapanlar, kardeşi kardeşe düşman ederek yeni acılara adeta çanak tutanlar, vatandaşlarımız arasında kin ve nefret yaratmak isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.”ifadelerini kullandı.

HERKESİ ÖTEKİ GÖRENLER TOPLUMSAL BARIŞI İNŞAA EDEMEZ

Sözlerine Sivas’ta yaşanan katliamın kapatılmaması için mücadele vereceklerini belirterek devam eden Yüceer, şunları dedi: “Biliyoruz ki toplumsal çeşitliği istismar edenler, yok sayanlar, ayrımcılığı besleyen ve körükleyen, kendi dışındaki herkesi ‘öteki’ olarak görenler ne toplumsal huzuru ne de barışı inşa edebilirler.

Katliamın yıl dönümünde Sivas’ta yanan canlarımızın hesabını sormaktan bir gün bile vazgeçmeyeceğiz. Bu katliamları karartmak ve kapatmak isteyenlere inat, sesimizi her yeni gün daha fazla yükselteceğiz.”

ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Milletvekili Yüceer sözlerini şöyle tamamladı: “Çünkü bu saldırılar, aydınlığa, çağdaşlığa, demokrasiye, bir arada yaşama kültürü ve çok sesliliğe yapılmıştır. Madımak’ın yıl dönümünde tek temennimiz, geciken adaletin tecelli etmesi, sorumluların yargı önünde hesap vermesi, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin kazanmasıdır. Bir daha böyle acılarının yaşanmaması, nefret ve kinin yerini, hoşgörünün alması temennisiyle, Madımak’ta hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10