Ayyar Hamza gülmekten kırdı geçirdi

Ramazan etkinlikleri kapsamında Amfi Tiyatro'da düzenlenen 'Ayyar Hamza' isimli tiyatroda ünlü tiyatrocular Çerkezköylüleri gülmeye doyurdu!

Çerkezköy 3.07.2015 17:08:00 0
Ayyar Hamza gülmekten kırdı geçirdi

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu ‘Ayyar Hamza’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. İstanbul Kumpanyası tarafından Amfi Tiyatro’da oynanan oyuna Çerkezköylü vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. 

TİYATRODA ÜNLÜ İSİMLER YER ALDI 

Ramazan ayı boyunca iftar sofraları, gösteri ve tiyatro gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediyesi bu kez ‘Ayyar Hamza’ isimli tiyatro oyununu Çerkezköylü tiyatro severlerle buluşturdu. Amfi Tiyatro’da 21:30’da oynanan oyuna Çerkezköylü vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İki perdeden oluşan Ayyar Hamza isimli tiyatro oyununun yönetmenliğini Mustafa Gürkan Görbil’in yaptı. Oyunda Kerem Yılmaz, Tolga Canbeyli, Burak Aydın, Kemal Maden, Zehra Yangın, Nazlı Türkoğlu, Onur Alagöz, İ. Halil Kaplan, Coşkur Gültekin gibi ünlü isimler yer aldı. 

OYUNUN KONUSU

Seyircinin sosyal çelişkiler ve ahlak değerleri açısından eğitilmesinden çok eğlendirilmesi amaçlanan oyunda oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları ele alınıyor. Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi, zenginliklerine zenginlik katmak için oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye çalışır. Fakat oğulları Sena Bey ve Nimet Bey, sevdikleri kızlarla evlenmek istedikleri için Hamza ve Yaver'in de yardımıyla babalarına oyun oynar. Evlenmek istedikleri de Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi'nin küçük yaşlarda izlerini kaybettikleri kızlarıdır. Tesadüflerle gelişen dolantıların çözülmesiyle oğullar sevdiklerine kavuşacak, babalar da kârlı çıkacaktır. 

BAŞKAN VEKİLİ EKİBE ÇİÇEK VERDİ 

Vatandaşlarımızın beğeni ile izlediği tiyatro oyununun ardından İstanbul Kumpanyası’na çiçek takdim eden Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Binali Etyemez “Bizlere bu keyifli dakikaları yaşatan tüm tiyatro ekibine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu gün 2 Temmuz. Sivas katliamının üzerinden 22 yıl geçti. Ancak biz unutmadık. Sivas olaylarında yaşamını yitiren aydınlarımıza, sanatçılarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10