Meclis ikinci oturumunu yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı ikinci oturumunu dün yaptı. Meclis, ilk toplantıda İmar Komisyonu'na havale edilen gündem maddelerini komisyon kararları doğrultusunda mecliste görüşerek karara bağlad

Çerkezköy 3.07.2015 17:08:00 0
Meclis ikinci oturumunu yaptı

Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştiren Çerkezköy Belediyesi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen konular karara bağlandı.

12 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

Çerkezköy Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkan Vekili Binali Etyemez Başkanlığında dün gerçekleştirdi. Saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıya İmar Komisyonuna havale edilen maddeler görüşülürken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İmdat Özgör, Ali Çalışkan, Serdar Ürkmez, Ali Dede, Ayfer Dönmez, Taner Bahar, Ömer Kılınç, Remzi Garip,Turgut İleri, Seyithan Caferoğlu, Ayhan Çitil, Ahmet Çetin toplantıya katılmadı.

BİR SONRAKİ TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Çerkezköy sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşüldü. 13 adet Belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, 903 ada 9 parseldeki Belediye hissesi satışı ise daha sonraki Meclis toplantılarında görüşülmek üzere red edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ardından ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.06.2015 gün ve 821 sayılı Tapu Devri hakkındaki yazısının müzakeresi görüşülerek, Büyükşehir Yasası ile kapanan Kızılpınar Belediyesi’nden Belediye hissesi alan vatandaşlara tapu devrinin Kızılpınar Belediyesi’nden devir alınan evraklarda yapılmadığı belirtilerek, toplam 7 adet Belediye hissesinin ücretlerini ödeyen hissedarlara satılması Komisyon raparu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Hisse satışları ile ilgili taleplerin kabul edilmesinin ardından Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin 05.05.2015 gün ve bila sayılı şirketlerince Çerkezköy ilçesi yatırım programı doğrultusunda tesis edilmesi planlanan 5 adet trafo yeri için imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 

AĞUSTOS AYI TATİL

Gündemin son maddesi olan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.06.2015 tarih ve 199 sayılı İlçemiz Kızılpınar Mahallesi 272 ada 5 nolu parselde bulunan Belediyemize ait hissenin Maliye hazinesi adına bedelsiz devri hakkındaki yazısının müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda söz konusu 5 bin 952 metrekarelik okul yerinde bulunan 1286 metrekarelik Belediye’ye ait hissesin bedelsiz olarak Maliye Hazinesi’ne devri oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu parselin devir işlemleri tamamlandıktan sonra Kızılpınar Mahallesi’ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk okul yapılacak. 

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantıları tamamlandı. Ağustos ayını tatil ayı olarak geçirecek olan Çerkezköy Belediye Meclisi, 1 Eylül tarihinde tekrar toplanacak.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10