Doğu Türkistan için sokağa çıktılar

Çerkezköy Ülkü Ocakları Doğu Turkistan'da yaptığı katliamlar nedeniyle Çin'i protesto etti. Dün Çerkezköy Meydanı'nda toplanan ülkücüler yürüyüş yapıp, Çin Bayra

Çerkezköy 5.07.2015 19:16:00 0
Doğu Türkistan için sokağa çıktılar

Çerkezköy’de Ülkü Ocakları dün Doğu Türkistan için sokağa çıktı. Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Belediye Meydanı’nda toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bayrağını yakıp Uygur Türkleri için yapılan zulme tepki gösterdi.

 

ÇİN'E PROTESTO

 

Dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Doğu Türkistan bayrakları açarak Atatürk Caddesi üzerinde bir süre yürüdü. 'Kanımız aksa da zafer İslamın’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Müslüman Uyuma Türkistana Sahip Çık’, ‘Vatan Sana Canım Feda’ gibi sloganları atarak yürüyen grup yürüyüşün ardından tekrar meydana geldi. Yürüyüşe kadınlarında ilgi gösterdiği görüldü.

 

ZULÜM YILLARDIR DEVAM EDİYOR

 

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz, şunları kaydetti: "Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da zulüm yıllardır devam ediyor. Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Ramazan Ayı’nda Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadır.”  

 

MÜSLÜMAN TÜRK’ÜN TOPRAĞINDA EZAN SUSTURULMAK İSTENİYOR

 

Ülkü Ocakları Başkanı Açıkgöz, Çin’in camilere yönelik baskılarda bulunduğunu belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müslüman Türk olmayı bir suç unsuru sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına alıyor. Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarıyorlar. Camiler de Çin zulmünden payını alıyor. Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak isteniyor. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanıyor. Haçlı zihniyetinin tezahürü bu kuruluşlarla birlikte soydaşlarımızın Anavatan bildikleri Türkiye’nin resmi organlarının da bu vahşete sessiz kalması kabul edilebilir gibi değildir.”

 

ÜLKÜCÜLER DOĞU TÜRKİSTAN DAVASI’NIN MÜDAFİİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

 

Uygur Türkleri’nin acılarının görmezden gelindiğini vurgulayan  Açıkgöz, Ramazan Ayı’nda bu acılara son verilmesi gerektiğini söyledi. Açıkgöz konuşmasını şöyle tamamladı: “Çizdikleri pembe tabloların hayalleri içinde milletimizi de bu senaryolarla uyutmaya çalışanları kınıyor ve uyarıyoruz. Aziz milletimizi Çin’in zulmüne dur demeye çağırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecektir. Gök Bayrak’ı Al Bayrak gibi namusları bilecektir. Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

 

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı ve ülkücü yeminini okuyan topluluk daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti bayrağını yaktı. Çin’i protesto eden yürüyüşe Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz ve il yönetimi, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve yönetimi, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Korhan Ogan ve yönetimi ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10