Bacaklardaki varise köpüklü çözüm!

Varislerle ilgili olarak önemli bir tedavi yöntemi açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ayhan Kaçmaz, bu yöntemin hem kolay hem de daha hesaplı olduğunu kaydetti

Çerkezköy 6.07.2015 17:33:00 0
Bacaklardaki varise köpüklü çözüm!

Özel Optimed Hastanesi  Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, özellikle kadınların korkulu rüyası olan bacak varislerinden ‘Köpük skleroterapi’  tedavisi ile ucuz ve ağrısız bir şekilde kurtulabileceğini belirtti.

VARİSİ  CİDDİ SAĞLIK SORUNLARININ BAŞLANGICI OLABİLİR

Varis ve tedavisi hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Op.Dr. Ayhan Kaçmaz, bacaklardaki yüzeysel toplardamarların genişlemesi sonucu kıvrımlı ve belirgin bir hal almasını bacak varisi olarak tanımladıklarını belirtti. Op.Dr. Kaçamaz, “Bacak varisinin temel nedeni toplardamarlardaki kapakçıkların işlevini yapamaması sonucu toplar damar yetmezliğidir. Varisler, kozmetik bir sorun olmanın ötesinde iltihaplanmalar, ciltte renk değişiklikleri, şişme ve ülsere yol açabilmesi nedeniyle ciddi sağlık sorunlarının öncüsü olabilirler.” dedi.

EN UYGUN ZAMAN İSE MAYIS VE HAZİRAN AYI

Varis tedavisi için en uygun zamanın ise Mart-Nisan  Mayıs ve Haziran olduğunu da belirten Op.Dr. Ayhan Kaçmaz “Haziran’a kadar varis tedavisi en uygun zamandır. Bu süre içerisinde varis sorunu olanlar tedavilerini yaptırıp yaz öncesi sorunlarından kurtulabilirler.” bilgisini de verdi.

ÇEŞİTLİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANMAKTADIR

Varis tedavisinde birçok tedavi yöntemlerinin bulunduğunu da belirten Op.Dr. Kaçmaz, şunları kaydetti: “Günümüzde onlarca ilaç hastalığın durumuna göre uygulanmaktadır. Ancak içildiğinde ya da sürüldüğünde varisleri yok eden bir ilaç ne yazık ki henüz bulunmamıştır. Varis ve kronik venöz yetmezliğinde uygulanan tedavilerin hiç birisi varis çorabı uygulaması olmadan başarılı olamaz. Cerrahi yöntem, diğer tedavi yöntemlerinin etkili olmadığı veya olmayacağı öngörülen varislerde kullanılır. Asıl amaç ana toplardamarın kasık bölgesinde bağlanıp kesilmesi ve damarın ayak bileğine kadar çıkartılmasıdır. Bu radikal bir tedavi yöntemidir. Ekzo venöz lazer yöntemi ise kılcal varislerde dışarıdan uygulanan lazer ile tedavi yöntemidir. Bunun dışında endo venöz lazer yöntemi ve radyofrekans ablasyon yöntemi, lazer veya radyo frekans yardımıyla hastalıklı damarın içine yerleştirilen özel kataterler ile damarın yakılması esasına dayanır. Bu yöntem pahalı ve henüz yaygınlaşmamıştır” 

KÖPÜK SKLEROTERAPİ AĞRISIZ VE UCUZ

Op.Dr. Ayhan Kaçmaz, tedavi yöntemlerinin dışında ‘Köpük skleroterapi’ tedavisinin ağrısız ve ucuz bir yöntem olduğunu da söyledi. Op. Dr. Kaçmaz, “Bu tedavi yönteminde varislerin içine özel iğnelerle girilir ve damarları büzüştüren bir ilaç verilir. Klasik olarak orta ve küçük çaplı varisler için kullanılır. Köpük skleroterapisinde bu ilaç hava ile karıştırılarak köpük haline getirilir ve damar içine verilir. Köpük kanla daha az karıştığından sıvı skleroterapiye göre daha etkilidir. Ayrıca bacağa pozisyon vererek köpük istenen damara yönlendirilebilir ve ultrason ile görülebilir. Daha etkili olduğundan köpük skleroterapisi ile çok geniş varisler bile başarıyla tedavi edilebilir. Skleroterapide işlem pratik ve ağrısızdır, ancak varislerin kaybolması biraz zaman alır” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ OLDUKÇA KOLAY

Uzun yıllardır ‘Köpük skleroterapi’ tedavisinde başarılı sonuçlar aldıklarını  belirten Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, “Uzun yıllardır bu tedaviyi başarı ile uyguluyoruz. Bu yöntemle de hastalarımız günlük yaşamlarından kopmadan tedavi olabiliyorlar. Bu nedenle tedavisi de oldukça kolay.”dedi.

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10