Bu vahşeti görmezlikten ve duymazlıktan gelemeyiz

Genç Erzurumlular Derneği Doğu Türkistan'da Uyğur Türkleri'ne yönelik yürütülen Çin baskısına karşı protesto eylemi düzenledi. İftar sonrası gerçekleştirilen protestoya yüzlerce

Çerkezköy 6.07.2015 18:14:00 0
Bu vahşeti görmezlikten ve duymazlıktan gelemeyiz

Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik zulüm ve işkencelerini protesto etmek amacıyla eylem gerçekleştirdi.

PROTESTO ETTİLER

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üyeleri önceki akşam saat 22.00’de Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yaptığı zulmü protesto etti. Gerçekleşen programa AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın, dernek üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı.

“YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR”

Çerkezköy Belediyesi önündeki programda Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın basın açıklaması gerçekleştirdi. Akın ,“1949 yılından itibaren vicdan yoksunu, şahsiyetten uzak katliamlarla varlığını sürdürmekte olan katil Kızıl Çin’in Doğu Türkistan’da ki soykırımı devam etmektedir. Özellikle şu mübarek ramazan ayların da daha da azgınlaşan bu köpek yiyiciler Doğu Türkistan’da ki Müslüman kardeşlerimize işkence edip katlediyor. Değerli kardeşlerim Doğu Türkistan’da ki soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşın bir karalama ve yıkım gerçekleştirmektedir” dedi.

“DUYMAZLIKTAN GELEMEYİZ”

Çin’e karşı tepkisiz kalınmamasını isteyen Akın sözlerini şöyle sürdürdü: “Ata yurdumuzun Türk varlığını ve izlerini şerefsizce haysiyetsizce yok edilmeye çalışılmaktadır. Değerli kardeşlerim her zaman ki gibi Batı Kızıl Çin’in bu vahşice soykırımına bir tepki ya da bir kınama bile yayınlamayıp seyirci kalıyor. Çünkü dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman kanının dökülmesi de onların işine geliyor. Değerli kardeşlerim bizler bir Müslüman olarak bırakın Müslüman olmayı bir insan olarak bu vahşeti görmezlikten ve duymazlıktan gelemeyiz.” 

“KURŞUN OLARAK DÖNMEKTEDİR”

Yetkili mercilere seslenen Akın “Kızıl Çin ile olan ithalat ihracat askıya alınmalı ve Çin ürünleri ile boykot edilmelidir. Çünkü malını tükettiğimiz bu ülkenin Müslümanlığa insanlığa saygısı da yoktur. Katil Çin’den ucuz diye alıp tükettiğimiz o ürünler bilinmelidir ki Doğu Türkistan’da ki Müslüman kardeşlerimize bir kurşun olarak geri dönmektedir. Ben buradan Doğu Türkistan’da  hunharca ve şerefsizce katledilen şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Buraya bizimle eşlik edip gelen değerli kardeşlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın’ın konuşmasının ardından dernek üyeleri ve eyleme katılanlar hep birlikte Çin bayrağını yakarak Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik zulüm ve işkencelerini protesto etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10