Çerkezköy'de gıda denetimi yapıldı

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ramazan ayında gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Çerkezköy 12.07.2015 15:45:00 0
Çerkezköy

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ilçe merkezinde gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çerkezköy İlçe Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Müdürlüğü personelince yapılan denetimlerde, 4 denetim ekibinin yer aldığını kaydeden yetkililer her türlü gıda perakende ve toptan satış yerleri, imalathaneler, fırınlar, kasaplar, market ve lokantaların sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade ettiler. 

 

İŞLETMELERE SÜRE VERİLDİ

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Kamil Yaman da denetimlere bizzat katıldı. Yetkililer, “Çerkezköy İlçe Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Müdürlüğü personeli tarafından ilçede faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimler yapılmaktadır. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimler sıklaştırılmış olup; bu amaçla kontrolör görevlileri tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Ramazan denetimleri yapılmıştır. Gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yapılan denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, marketlerde son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir. İşletme sahipleri ve çalışanları ise, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir. Güvenilir gıda konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla Alo 174 Gıda Hattı hakkında bilgilendirme yapılmıştır” dediler. 

 

Denetimler sırasında çok büyük sorunlarla karşılaşılmazken eksiklikleri tespit edilen işletmelere bunları tamamlamaları için süre verildi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10