Kapı göbeği patlatanlara dikkat!

İki yıl kadar önce Çerkezköy'de onlarca eve kapı göbeklerini patlatarak giren hırsızlar Polis tarafından sıkı bir çalışmanın sonunda yakalanmıştı. Önceki gece benzer bir hırsızlÄ?

Çerkezköy 15.07.2015 17:52:00 0
Kapı göbeği patlatanlara dikkat!

Ramazan Bayramı öncesinde ‘Kapı göbeği patlatarak’ meskenlere giren hırsızlara karşı uyanık olmak için önemli bir neden ortaya çıktı. Önceki akşam, iftar ile sahur arasında Güven-İş Caddesi’nde bir eve giren hırsızlar ‘Kapı göbeğini’ kırıp evi talan etti. Neyse ki hırsızlar istedikleri kıymetli şeyleri evde bulamadı.

GÖBEK HIRSIZLARI CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

Önceki akşam Güven-İş Caddesi’nde iftardan sonra yaşanan hırsızlık olayı Ramazan Bayramı öncesinde dikkatleri ‘Göbek hırsızlarına çekti. 2013 yılında Çerkezköy’de art arda yaşanan hırsızlık olaylarında onlarca eve ‘Kapı göbekleri’ kırılarak girilmişti. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin 2013 yılında başarılı çalışmaları sonucunda yakalanan göbek hırsızları cezaevine gönderilmişti.

EVİN KAPI GÖBEĞİNİ KIRIP İÇERİ GİRDİLER

İftar-sahur arasında 5. Kattaki Doğan A.’ya ait eve giren hırsızlar, iki yıl önce Çerkezköy’ün başına bela olan ‘Göbek hırsızlarının yöntemini izledi. Dairenin kapı göbeğini kıran hırsızlar evden içeri girerek, hırsızlık için arama yaptı. Evin altını üstüne getiren, yer değişmedik malzeme bırakmayan hırsız ya da hırsızlar neyse ki alacak kıymetli bir şey bulamadılar. Evde ne nakit ne de ziynet eşyası bulamayan hırsız ya da hırsızlar eşyalara da dokunmadı!

GÖBEĞİ SÖKÜP ÇIKARKEN YERİNE TAKMIŞLAR

İftar saatinde eşinin çocuğunu da alarak yanına geldiğini belirten Güven-İş Caddesi’ndeki bir apartmanın 5’nci katında bulunan evin sahibi Doğan A., “Eşim iftar saatinde çocuğumu da alarak benim yanıma gelmişti. Sahur vakti, gece bir buçuk sıralarında eve geldiğimizde kapı göbeğinin kırılıp içeri girildiğini anladık. Evin altını üstüne getirmişler. Çalınan bir şey yok! Çıkarken, göbeği bir daha kapının içerisine takmışlar.”diye konuştu.

Göbek hırsızlarına karşı polis Ramazan Bayramı öncesi uyarıda bulundu. Bayram’da tatil ya da akraba ziyaretleri nedeniyle evden ayrılacak olanlara daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan polis, komşuların yabancılara karşı dikkatli olmasını istedi. Şüpheli durumlarda 155 polis imdat hattının aranması tavsiyesinde bulunuldu.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10