Rögarlara komik tedbir

Fatih Mahallesi'nde Çerkezköy Belediyesi ekiplerinin yaptığı yol çalışmasında Kıyı Sokak'ta açılın rögarlar tehlike saçıyor. Çevrede oynaya çocukların bir buçuk metreyi bulan r

Çerkezköy 22.07.2015 17:34:00 0
Rögarlara komik tedbir

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin rögar çukurları için aldığı tedbirler görenleri şaşkına çeviriyor. Rögarlar kontrplak, tahta, demir malzemelerle örtülürken çevresinde hiçbir güvenlik önlemi yok. Vatandaşlar, çocukların her an düşebileceği rögarların araçlar içinde tehlike doğurduğunu belirtirken, özellikle geceleri alınan tedbirlerin fayda sağlamayacağını söylüyor. Vatandaşlar, Belediye ekiplerinin rögarlar için ciddi önlem almasını bekliyor.

BİR AYDIR RÖGARLAR AÇIK

Fatih Mahallesi Kıyı Sokak’ta yürütülen yol yapım çalışmaları esnasında rögarların birçoğu açık kalırken, alınan tedbirlerde komik bulundu. Bir aydan beri bölgede Belediye’nin çalışma yaptığını ve sayıları 10’u bulan rögarların açık bırakıldığını dile getiren semt sakinleri, “Bir aydan beri rögarlar böyle. Sözde önlem alınmış. Çevrede çocuklar oyun oynuyor. 5-10 tane kanal hepsi böyle. Koca belediye çalışmalarında böyle mi önlem alır?”diye çıkıştı.

ARAÇ DÜŞTÜ

Çocukları rögarlardan korumak için sık sık uyardıklarını belirten semt sakinleri, araçlar için de büyük bir tehlikenin söz konusu olduğunu söylüyor. Bir süre önce bir aracın bu çukurlardan birine düştüğünü dile getiren mahalle sakinleri, “Özellikle geceleri bu çukurlar bir kaza çıkaracak diye korkuyoruz. Mahalleyi tanımayan yabancı kişilerin görmesi zor. Hem çocuklarımızı hem de sürücüleri bu dertten bir an önce kurtarsınlar.”diyor.

SOKAĞI CEMAAT TEMİZLİK YAPIYOR

Bu arada, semt sakinleri Ramazan Bayramı’na tamamlanacağı söylenen yol çalışmasının henüz tamamlanmamasından da yakındı. Semt sakinleri asfalt yapılmasını bekledikleri yolun gecikmesi nedeniyle toz toprak içerisinde kaldıklarını belirtirken, Belediye’nin herhangi bir temizlik çalışması yapmamasından da dert yanıyor. Geçtiğimiz günlerde Merkez Fatih Camisi’nin de bulunduğu sokak üzerinde cami cemaati ellerine süpürge alarak, Belediye’nin yapacağı işi yaptı. Çevre temizliği yapan cemaat yol yapımı nedeniyle oluşan çamurları temizledi. Mahalleli, Belediye’nin çalışmalarını en kısa sürede tamamlamasını bekliyor.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10