CHP'de kongre süreci başladı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, ilçe kongresi için seçim sürecinin 20 Temmuz itibariyle başladığını belirtti. Dün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Çer

Çerkezköy 28.07.2015 19:04:00 0
CHP

13 AĞUSTOS’TA DELEGE SEÇİMLERİ NETLİK KAZANACAK

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk kongre süreciyle ilgili açıklamalarında şunları kaydetti:  “CHP  Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak kongre süreci 20 Temmuz  itibariyle üye listelerini askıya çıkararak başlatmış bulunuyoruz. 28 Temmuz itibariyle askı süreci son bulacak. 3-5 Ağustos tarihleri arasında da yönetim kurulumuz tarafından değerlendirme yapılacak. İtirazlar olduğu takdirde 5 ile 13  Ağustos  tarihleri arasında da itirazlar İl yönetimi tarafından değerlendirilerek sonuca varılacak. Tüm üyelerimizin askıya çıkarılan üye listesini İlçe Teşkilatımıza gelerek isimlerini kontrol etmesi gerekmektedir. 15 Ağustos itibariyle delege seçimleri başlayacak. 23 gün içerisinde de delege seçimini yapmış olacağız. Daha sonra yönetim kurulumuzun alacağı karar ile de delege seçiminin nasıl olacağı kararını alacağız.Tüm partililerimizin seçimlere katılmasını bekliyoruz. Bu seçimimizin CHP’ye yakışan demokratik bir seçim olacak. Mevcut 3 bin 354 üyemizle birlikte bütün organizasyonlarda olduğu gibi bu süreçte de iyi bir  seçim süreci geçireceğiz. Aday olacak arkadaşlarımız ilçe teşkilatımıza gelerek bizlerden gerekli bilgi ve belgeyi alabilirler. Hiç kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Biz CHP olarak büyük bir aileyiz.”diye konuştu.

KİM SEÇİLİRSE CHP’YE YAKIŞAN BİR İLÇE BAŞKANI OLACAK

Teknik açıklamaların ardından konuşmasını sürdüren Öztürk şunları kaydetti:  “CHP ilçe başkanlığına kim aday olursa olsun CHP’ye yakışan bir ilçe başkanı olacaktır. Yönetimimizle birlikte üyelerini kucaklayacak birlik ve beraberlik içerisinde uyum içinde çalışan bir başkan olacaktır. Ben henüz başkanlık için karar vermedim. Yapılacak olan delege seçimleri süreci  yönetimde olan bizler için bizim bir olumlu ya da olumsuz bir notumuz olacak düşüncesindeyim. Ben ve ekibim hiçbir zaman görevden kaçmadık ve kaymayız. Geçen  Ağustos ayında kayyum ile göreve geldik ve sonra olağan kongre sonucu yeniden göreve getirildik. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde bir cumhurbaşkanlığı ve bir de milletvekilliği aday belirleme seçimi yaşadık.Tüm üyelerimizi her zaman samimiyetle karşıladık. Milletvekilliği aday adaylarımıza da eşit mesafede olduk ve her birinin de partimize katkı sağladıklarına inanıyoruz.Yapılacak olan kongre sürecindeki delege seçimlerinde toplam 246 delege seçilecektir.Seçilen delegelerimizde kongrede  kullanacakları oylarla ilçe başkanını belirleyecektir.Kongre sürecimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, üyelerimize ve tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Haber/Ragip KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10