Yolun içine edenlere 57 milyon TL ödenmiş

MHP Milletvekili Bülent Belen Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde, "Kapaklı-Saray yolunun şu an ki mevcut haline 57 milyon para ödenmiştir" açıklamasında bulundu

Çerkezköy 29.07.2015 19:02:00 0
Yolun içine edenlere 57 milyon TL ödenmiş

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulundu.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

7 Haziran Genel Seçimlerin ardından Tekirdağ Milletvekili olan Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

“ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANIYOR”

Önceki akşam saat 20.00’de gerçekleştirilen programda ilk olarak MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel konuşma gerçekleştirdi. Son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinen Önsel “Son zamanlarda ülkemizde üzücü olaylar yaşanıyor. Bölgemizde bu tür olaylar yaşanmadı fakat yanı başımızda bulunan İstanbul’da gerek emniyet birimlerimize gerek sivillere yönelik yapılan saldırıların üzüntüsünü yaşıyoruz. Adına çözüm denilen ve ihanet sürecinin tarafından herkes biliyor. Genel Başkanımızın konu ile alakalı bundan önceki zamanlarda yaptığı açıklamaların ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VE İSTEKLERİMİZ VAR”

 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından tüm teşkilatlara teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen “Seçimlerin ardından gece 01.00’de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bir açıklamada bulunmuştu. Genel Başkanımız yaptığı açıklamada ülkede kurulacak olası koalisyon ülke’nin yönetilme şekline göre AKP-CHP ve HDP koalisyonu olduğunu söylemişti.  Bu üç siyasi partinin düşünceleri birbirine yakın. Genel Başkanımız bu üç partinin hükümeti kuramazsa devleti hükümetsiz bırakmayacağını da ifade etmişti. Bizim kırmızı çizgilerimiz ve isteklerimiz var.” dedi.

“KİMSEYİ DESTEKLEMEDİK”

TBMM’de gerçekleştirilen Meclis Başkanlığı seçimlerinde adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini kaydeden Belen “ Meclis Başkanı seçimlerinin dördüncü turunda hiçbir adaya oy vermedik fakat CHP ve HDP tarafından sanki AKP’nin adayını desteklemişiz bir algı oluşturuldu. Bu algı hala daha yandaş basın kuruluşları aracılığı ile gündeme getiriliyor. Fakat biz adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu dışında kimseyi desteklemedik. Son turda Genel Başkanımız MHP’nin adayı olarak geçersiz oy kullanacağız dedi ve oy kullanmadık” diye konuştu.

“DÖRT ŞARTIMIZ OLDU”

Belen “ Hükümetin kurulma aşamasında yandaş basın aracılığı ile MHP’nin taviz vermesi için çalışılmıştır. Kırmızı çizgiler dışına hiçbir zaman çıkmayacağız. AK Parti bize koalisyon için geldiğinde Genel Başkanımız dört tane şartı olduğunu söyledi. Birincisi Başkanlık sisteminden vazgeçilecek, ikincisi Cumhurbaşkanı Anayasal çerçeve dışına çıkmayacak, üçüncüsü çözüm süreci sona erdirilecek, dördüncüsü ise 17-25 Aralık dosyaları yeniden gündeme getirilecek. Biz çözüm sürecini yıllardan beri söylüyoruz ama şimdi Cumhurbaşkanı kalkmış çözüm süreci bitmiştir demektedir. Yandaş basın ise  MHP’yi linç etmeye çalışıyorlar fakat bunu da başaramayacaktır” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİMİ DÜŞÜK İHTİMAL GÖRÜYORUM”

Hükümetin kurulamaması sonucunda gerçekleşecek erken seçim ile ilgili de konuşan Belen “Erken seçimden korkmuyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Kırıkkale’den başlattığı ziyaretler ve çalışmalar aynı zaman erken seçimin hazırlığıdır. Bizler olası bir erken seçime hazırız ve korkmuyoruz. Burada yapılan toplantının arka planında erken seçimde var. Bu parlamentodan erken seçim çıkması çok zor görünüyor. İlk defa milletvekili seçilen 337 vekilin özlük haklardan yararlanması için en az 2 yıl görev yapması gerekiyor. Bu sebeple ben erken seçime gitme olasılığını düşük görmekteyim.” açıklamasında bulundu.

“POLİSLERİN KATİLİ SAVCIDIR”

Açıklamasının devamında HDP’ye ateş püsküren Belen, “HDP bu ülkeyi bölmek için kurulan bir partidir. Maalesef bugüne kadar anlayamadılar ve Suruç’ta olan saldırıdan sonra anca anlayabildiler. Bugün ülkenin her yerinde PKK eylem yapabilecek seviyeye geldi. IŞİD’in bombalanması ve PKK kamplarının bombalanması ile beraber Güneydoğu’da ki güvenlik güçleri olayları fark edemiyorlar. Hiçbir koruma olmadan Garnizon Komutanı Binbaşımız kendi otomobili ile Muş gibi bir yerde dolaşması kendisinin katledilmesine sebep oldu. Ondan önce evlerinde şehit edilen polislerin katili bana göre savcıdır. Bu polislerden birisi geçmişte yaşanan gösteride gözaltı işlemi yapan polistir.  Gözaltı dosyasında polislerin kimliklerini açık bir şekilde yazılmış. Sayın savcı gizlilik kararı kimlik gizliliği talebini reddederek polisimizin katledilmesine neden olmuştur.” dedi.

“AKLI BAŞINDA DEĞİLDİ”

Son günlerde büyük tepki çeken HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, "Pkk'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözlerine de değinen Belen “O kişi o sözü söylediğinde aklı başında değildi. Çünkü biliyorsunuz pkk’lılar eyleme çıkarken uyuşturucu hap kullanıyorlar. Vekilin de o sözü söylerken aklının başında olduğunu düşünmüyorum.”dedi.

“YANDAŞLARI ZENGİN ETMEK İÇİN YAPILMIŞTIR”

Basın mensuplarının, “Kapaklı Saray Yolu ile ilgili gelişmelerden haberiniz var mı? Yol ile ilgili önerge verecek misiniz “Sorusu üzerine konuşan Belen, “Kapaklı-Saray yolu ile girişimlerimiz oldu. Saray yolunun 23 Temmuz’da yeniden ihale edildiğini duyunca hak ediş raporunu bakanlıktan istedim ama bakanlık bana gönderdiği bilgi notunda 2012 yılında yapılan ihale kapsamında yolun yapım çalışmalarının devam edildiğini, 2015 yılı birim fiyatları ile yola 57 milyon 500 bin TL harcama yapıldığı, yolun inşaatında eksik kalan imalatların ikmaline yönelik yeni ihalenin ise 23 Temmuz tarihinde yapıldığı ihale sürecinin devam ettiği ifade edilmiştir. Yani yolun bu zamana kadar mevcut haline 57 milyon para ödenmiştir. Kısacası bu yol yandaşları zengin etmek için yapılan bir çalışmadır.”diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10