Saray Yolu ile ilgili bir çıkışta Ordu'dan geldi

MHP Milletvekili Bülent Belen'in açıklamalarının ardından Saray Yolu ile ilgili olarak bir açıklamada MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu'dan geldi. İlçe Başkanlığı dön

Çerkezköy 30.07.2015 17:59:00 0
Saray Yolu ile ilgili bir çıkışta Ordu

Çerkezköy’ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu basın toplantısı düzenleyerek son günlerde gündemde yer alan Kapaklı-Saray yoluna değindi.Dün saat 12.30’da bürosunda basın mensupları ile bir araya gelen Ordu Kapaklı-Saray yolu konusunda konuşma gerçekleştirdi. Ordu “Bakıyorum ki sanki çam sakızı çoban armağanı olduğu gibi konulara hakim olmayan herkes bu konuyu ele alıp çiğnemeye başladı. Çerkezköy, Kapaklı, Saray hattı ve hatta Vize, Pınarhisar, Demirköy ve Kırklareli’ni de katarsak bunlar çok önemli güzergahlardır. Bir koyundan bir post çıktığı halde maalesef şu ana kadar 2010’dan beri bu yoldan üç tane post çıkardılar. Daha sonra dönemin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemallettin Nalcı bu işi nasıl yapar diye CHP Saray Meclis üyeleri ile İl Genel Meclis üyeleri de karşı çıkarak Nalcı’nın sözleşmesini fesh etmişlerdir” dedi.

241 KALEMİ NEREDEN YAPACAKLAR”

Yolla ilgili açıklamalarını sürdüren Ordu “Çıkarmış oldukları Kapaklı-Saray yolu KDV dahil 33 milyon TL’ye ihaleye çıkartılmıştır. Yapan firma ise bu zamana kadar KDV dahil 37 milyon ödeme yapmıştır. Bu ihale de fesh edilerek üç gün önce ise 44 kalemde tekrar burası 36 milyon 723 bin 220 TL olarak ihaleye çıkartılmıştır. Bu 44 kalemde 460 bin metrekare alana  25 bin ton asfalt dökülmesi gerekirken, taş dolgusu ise 400 tondur. Takribi ise 3 kalem yer için 9 bin metreküp beton dökülecektir. 3 kalemin maliyetini yaptığınız zaman çıkardıkları ihale aldıkları teklifi karşılıyor. 41 kalemi pekala nereden yapacaklar. Acaba dördüncü postumu çıkartacaklar” diye konuştu.

“YOLSUZLUĞUN DANİSKASI”

İhalede bir yanlışlığın olduğunu kaydeden Ordu şöyle devam etti: “Biz herkesi uyarıyoruz. Bu bant üzerinde üç ilçenin siyasi parti liderlerini, ilçe belediye başkanlarının da bu konuyu araştırmalarını istiyoruz. Yetkililere çözümü için halkımızı temsil ediyoruz ve onlardan yetki aldık demiyorlar. Bu konuda en azından yolsuzluğun daniskası olan yolda inceleme yapsınlar. 36 milyon 723 bin para Çerkezköy, Kapaklı, Saray halkının çocuğunun geleceğine hizmet edecek bir paradır. Bunu vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Geçmiş dönemlerde görev yapan Tekirdağ milletvekillerinden canla başla çalışanı olmamıştır. Böyle giderse de beş yıl boyunca yine buraya bir şey yapılmayacaktır” 

“HAYSİYETSİZ VE ŞEREFSİZDİR”

Kapaklı –Saray yolunda adı geçen MHP Eski Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı’ya, “Bu işi A‘dan Z’ye bilen Kemalettin Nalcı çıkıp bu yükü üzerinden atması gerekiyor” diye seslenen Ordu “Parayı alan başkasıdır, Ama hala Kemalettin Nalcı’yı ve Milliyetçi Hareket Partisi eski teşkilatını sorumlu tutanlara buradan seslenmek istiyorum. Kemalettin Nalcı’nın yaptığı köprünün ayağının çalındığı söyleniyor. Eğer böyle bir şey varsa ve ispatlayamazlarsa en haysiyetsiz insanlardır. Tepe yolunda çökme varsa çıkıp Kemallettin Nalcı için iddialarını ortaya koysunlar. Bunu parti için yaptı ve çöktü diyenler en haysiyetsiz insanlardır. İstasyon yolu, Şehit Teğmen Akın Akın caddesi de kaç sefer çöktü ve yapıldı. Kemalettin Nalcı Kapaklı-Saray yolunun detaylarını A’dan Z’ye anlatmazsa da en haysiyetsizdir. Bunu açıklasın ki belli konuşan kitlelerden kurtulsun. Bu konuyu vekillerin TBMM’ye taşıması gerekiyor. Ben de bu konu için yolsuzluk yapıldığı diye gücüm yettiği yer olan adalete şikayette bulunacağım” açıklamasında bulundu.

“TBMM’YE SORSUNLAR”

Konuşmasını tren yolu ile sürdüren Ordu “Dört beş yıldır Çerkezköy-İstanbul tren yolu yapılmıyor. Bu milleti temsil edenler bu konuyu gitsinler TBMM’ye sorsunlar. Ayrıca BSH ile Kızılpınar arasında tren yolunu takip eden yeşil alan yolu kime peşkeş çekilmiştir. Buradan Tekirdağ’ı temsil eden milletvekillerine sesleniyorum. 82 bin metrekare yeri gidip araştırsınlar. Sadece bölgeye gelip basın açıklaması yapmasınlar” dedi.

“ÇÜRÜK BUĞDAY YİYECEĞİZ”

Saray TMO’da silolarda ve toprak altında bekletilen 30 bin ton buğday hasat dönemin yaklaşmasıyla birlikte yok pahasına elden çıkarıldığını kaydeden Ordu “Vekillerimiz ve vatandaşlarımızın yediğimiz buğdaylardan haberi yoktur. 2013 yılında depolanan ürün küflenmiş, zehirlenmiştir. Kapalı depolara millete yedirmek için koyuyorlar. İki tane sağlık memuru ile gitsinler, bu buğdaydan ekmek yapılıp yapılmadığını görsünler. Bu saatten sonra hayvanlara verilmesi bile kontrolden geçirilmesi gerekiyor. İnsanlarımıza resmen çürümüş buğdayı yedirmeye çalışıyorlar. Depolar oradadır ve buradan da mülki amirlerimize sesleniyorum. Birisi sorumlu ise onun gereğini yapsınlar. Bu buğday’dan ekmek olmaz, buğdaydan hayvan yemi olmaz. Bunun imha edilmesi gerekiyor.” dedi.

“DEPOLAYACAK YER VARDIR”

Buğdayı depolayacak bir yer bulduğunu da söyleyen Ordu “Karlıköy’de kullanılmayan askeri depolarında bizim buğdaylarımızı depolayacak bir yer vardır. Burası da bölgenin bütün buğdayını da alabilecek bir yerdir. Hala toprak altında bu işi yapmalarına gerek yok. Vatandaşlık görevini herkesin yapması gerekiyor. Bazı arkadaşlar sağda solda kendilerine doğru yanlış konuşuyorlar. Bu gerçekleri gördükten sonra konuşsunlar” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10